Avocatul, care a condus si procese de acuzare impotriva retailerului american Chipotle dupa ce lantul s-a confruntat cu focare de E.coli si norovirus, a postat un articol in publicatia Food Poisoning Journal in care a indicate care sunt alimentele din dieta sa la care a renuntat.
Spune ca experienta clientilor sai l-a convins ca aceste alimente nu merita riscurile la care ii spun pe oameni.
1. Stridii crude
Marler spune ca a vazut mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare generate de scoici in ultimii cinci ani mai mult decat in cele doua decenii anterioare:. Motivul: apele din ce in ce mai calde. Pe masura ce temperatura apelor globului creste, creste si numarul de microbi, care ajung in stridiile sorbite.
2. Fructele si legumele prespalate sau pretaiate
Marler spune ca le evita ”ca pe plaga”. Confortul este bun, dar pe masura ce mai multi oameni se ocupa de procesarea alimentelor, inseamna ca exista mai multe riscuri de contaminare.
Citeste continuarea aici.