Atentie, doamnelor! Stiinta spune ca este momentul sa puneti ibricul pe foc.
Un nou studiu publicat in "American Journal of Clinical Nutrition" a descoperit ca femeile care consuma cei mai multi flavonoizi, un tip de antioxidant care se gaseste in ceai, au mult mai putine sanse sa dezvolte cancer ovarian endotelial, a cincea cauza a mortii de cancer la femei.
Oamenii de stiinta au analizat obiceiurile de alimentatie a peste 170.000 de femei timp de trei decenii pentru a ajunge la aceasta concluzie.
Se pare ca doar doua cani de ceai negru pe zi sunt asociate cu o reducere de 31% a riscului de boala.
"Mecanismul de functionare nu este cunoscut complet, insa un numar de flavonoizi sunt anti-inflamatori si au afecte pozitive", spune Aedin Cassidy, autorul studiului.
Printre alte beneficii, acesti antioxidanti ar putea reduce proliferarea cancerului si pot induce apoptoza, sau moartea programata a celulelor canceroase.
Sursa: prevention.com
Un nou studiu publicat in "American Journal of Clinical Nutrition" a descoperit ca femeile care consuma cei mai multi flavonoizi, un tip de antioxidant care se gaseste in ceai, au mult mai putine sanse sa dezvolte cancer ovarian endotelial, a cincea cauza a mortii de cancer la femei.
Oamenii de stiinta au analizat obiceiurile de alimentatie a peste 170.000
de femei timp de trei decenii pentru a ajunge la aceasta concluzie. Se pare ca doar doua cani de ceai negru pe zi sunt asociate cu o reducere de 31% a riscului de boala.
"
Mecanismul de functionare nu este cunoscut complet, insa un numar de flavonoizi sunt anti-inflamatori si au afecte pozitive", spune Aedin Cassidy, autorul studiului.
Printre alte beneficii, acesti antioxidanti ar putea reduce proliferarea cancerului si pot induce apoptoza, sau moartea programata a celulelor canceroase.
Sursa:
prevention.com Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro