Aceasta este planta anticancerigena pe care o poti gasi si in spatele casei!

Aceasta este planta anticancerigena pe care o poti gasi si in spatele casei!
Aceasta este planta anticancerigena pe care o poti gasi si in spatele casei!

Cand treci pe langa o zona de case, sau pe langa spatii verzi, poti vedea o puzderie de flori de papadie.

Desi multi le considera plante invazive si incearca sa le descurajeze cu pesticide, unii prefera sa le lase sa creasca in voie. Si asta pentru ca, pe langa beneficiile nutritionale ale papadiei, tot mai multe studii arata ca aceasta planta are puternice proprietati anticancerigene.

Unul dintre cele mai interesante studii despre abilitatile anticancerigene ale papadiei a fost publicat in Medicina alternativa si complementara dovedita stiintific. Departamentul de chimie si biochimie al Universitatii din Windsor, Ontario, Canada in colaborare cu Centrul de Cancer Regional Windsor, a testat efectele unui extract din radacina de papadie (Taraxacum officinale) pe melanoma— o forma

agresiva de cancer de piele. Oamenii de stiinta au descoperit ca dupa 48 de ore de expunere la extractul de papadie, celulele canceroase au inceput sa moara. Studiul arata si ca papadia este eficienta in cazul celulelor canceroase rezistente la chimioterapie.

Alte studii publicate in Revista Internationala de oncologie arata ca modesta papadie – buruiana atat de hulita de multi – poate oferi speranta in lupta cu cancerul.

Cercetatorii au testat diverse parti ale plantei, pe care le-au transformat in ceaiuri de plante si au analizat efectele atat asupra cancerului de prostata cat si asupra cancerului la san. Au descoperit astfel ca ceaiul facut din frunze scade dezvoltarea celulelor de cancer in timp ce ceaiul facut din radacina de papadie blocheaza abilitatea celulelor canceroase de a invada tesutul sanatos al sanului si al prostatei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

In alt studiu publicat in revista medicala online PLoS One, cercetatorii au descoperit

ca extractul din radacina de papadie poate ucide selectiv si eficient celulele canceroase fara sa afecteze in vreun fel celulele sanatoase. Au concluzionat astfel ca radacina de papadie si alte medicamente naturale constituie “un mare potential ca alternative netoxice si eficiente la metodele conventionale de chimioterapie din ziua de azi.”

Conform unui studiu publicat in Carcinogeneza Moleculara, unul dintre modurile in care radacina de papadie pare sa actioneze este prin inducerea apoptozei (moartea celulara) la celulele de cancer.

Studiul mai arata ca radacina de papadie pare sa sporeasca eficienta altor tratamente folosite in paralel.

Studiile folosesc fie tincturi din radacina de papadie (extracte din alcool) fie ceaiuri din radacina sau frunze de papadie pentru a obtine rezultatele dorite. Tincturile din radacina de papadie par sa fie mai eficiente. Pentru cele mai bune rezultate e bine sa folosesti un producator de incredere. Respecta instructiunile de pe ambalaj si cere sfatul unui specialist.


Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro




Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies