A venit primavara si tarabele pietelor incep sa se umple cu verdeturi pline de vitamine de care e bine sa profiti dupa ce ai mancat carne iarna asta.
1. Rubarba
Contine catehina, un antioxidant important ce se gaseste si in ceaiul verde, ciocolata si vinul rosu. Este o sursa foarte buna de vitamina C si C, potasiu si calciu.
2. Rucola
Excelenta pentru continutul de vitamina A si C si contine 16% din doza zilnica recomandata de calciu.
3. Sparanghel
Este slab in calorii si plin de nutrienti: vitamina A, C, fier, potasiu si proteine.
4. Ceapa verde
Continutul bogat in bioflavonoide si sulf are efecte impotriva cancerului, iar quercetina lupta cu respiratia urat mirositoare.
5. Spanacul
Nutrientii pe care ii contine nu pot fi adunati usor din alte legume sau fructe: calciu pana la vitaminele A si C, acid folic si luteina.
Sursa: huffingtonpost.com
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro