Bomba calorica - iata de ce NU trebuie sa prajesti vinetele niciodata

Bomba calorica - iata de ce NU trebuie sa prajesti vinetele niciodata
Bomba calorica - iata de ce NU trebuie sa prajesti vinetele niciodata

Nicio legumă prăjită nu este 100% bună pentru sănătate. Despre cartofii prăjiţi se ştie că pot fi chiar cancerigeni. Ceea ce se ştie mai puţin este însă că şi vinetele pot deveni nocive prin prăjire.

Multe mâncăruri cu legume, ghiveciuri sau chiar toppinguri pentru paste conţin legume, care sunt prăjite mai întâi în ulei sau în unt. Într-o mare parte dintre reţete se folosesc şi vinete.

Însă specialiştii atrag atenţia că aceste legume îşi pierd o parte din valoarea nutritivă prin prăjire şi, în plus, absorb uleiul ca un burete, mai mult chiar decât cartofii prăjiţi. Prin urmare, şi aportul caloric al vinetelor prăjite creşte considerabil.

De altfel, un studiu american a arătat că o vânătă prăjită timp îndelungat (până când leguma se înmoaie) poate absorbi de patru ori mai multă grăsime decât cartofii prăjiţi. Cele mai recomandate moduri de preparare a vinetelor sunt coacerea pe grătar, la cuptor sau fierberea la baie de aburi.

Mai multe pe adevarul.ro.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Focaccia cu masline - reteta rapida si delicioasa

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies