Scortisoara este un condiment preferat de multi, fie adaugat in deserturi, fie la orezul cu lapte sau pur si simplu presarat pe capucino. Putini sunt cei care stiu ca scortisoara poate fi luata in scopuri medicinale, existand chiar suplimente alimentare care contin acest condiment.
Iata cateva motive pentru care e bine sa consumi scortisoara zilnic:
Reduce nivelul de zahar din sange
Scortisoara a fost demonstrat ca normalizeaza nivelul zaharului din sange la pacientii cu diabet zaharat de tip 2, prin imbunatatirea capacitatii de a raspunde la insulina. Ea face acest lucru prin viteza cu care stomacul se goleste dupa masa, asa cum arata un studiu facut pe mai multi oameni care au mancat cate o cana cu budinca de orez.
Reduce colesterolul
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Un studiu efectuat in 2003 a constatat ca persoanele care timp de 40 de zile au mancat intre unu si 6 grame de scortisoara au avut mai multe beneficii: diabeticii de tip 2 au avut
Ajuta la coagularea sangelui
Scortisoara ajuta la subtierea sangelui si previne aglomerarea nedorita de trombocite.
Lupta cu bacteriile si ciupercile
Scortisoara are calitati anti-microbiene care sprijina sistemul imunitar si previne raceala. Acest condiment ajuta la oprirea dezvoltarii bacteriilor, ciupercilor, precum si la infectiile cu Candida.
Stimuleaza memoria si protejeaza creierul
Scortisoara imbunatateste functia cognitiva, iar subiectii testati in cadrul unei cercetari legate de atentie si memorie au aratat o imbunatatire, in special in ceea ce priveste viteza vizual-motorie, atunci cand au lucrat la calculator.
sursa: buynongmoseeds.com