Cafeaua este iubita de unii si urata de altii. Oricare ar fi parerea ta, se pare ca este de 500 de ori mai eficienta decat vitamina C.
Componentele cafelei sunt ignorate de obicei dar sunt de 500 de ori mai eficiente decat vitamina C. Boabele de cafea pot fi folosite pentru substantele prebiotice si antimicrobiene eficiente pe care le contin. Reziduurile ramase dupa utilizarea cafelei insumeaza proape 2 miliarde de tone. Vorbim despre coaja boabei de cafea, care este indepartata dupa prajire si despre zat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cercetatorii au incercat sa afle daca aceste "resturi" au vreo valoare nutritionala.
Pentru zat sunt multe utilizari. Poate fi folosit ca ingrasamant pentru anumite tipuri de sol, creme exfoliante sau abrazive. Dar de obicei zatul si coaja bobului de cafea sunt considerate gunoi si aruncate. Un studiu recent arata ca aceste doua produse sunt bogate in fibre si compusi fenoli care au proprietati antioxidante si antimicrobiene. De asemnea au nivele ridicate de melanoidini, care sunt produsi in timpul prajirii si dau culoarea maro cafelei.
Proprietatile biologice ale acestor substante sunt incredibile, ele putand impiedica dezvoltarea agentilor patogeni in mancare. Coaja bobului de cafea si zatul nu sunt comestibile, asa ca trebuie gasita o metoda de a extrage antioxidantii si de a-i introduce in alimentatie.
sursa: buynongmoseeds.com