Specialistii sustin ca aceasta mancare romaneasca are o multime de beneficii pentru organismul nostru.
In primul rand, se pare ca mamaliga nu ingrasa. Asta pentru ca porumbul are glucide lente, din care organismul isi ia energie fara sa le transforme in grasime.
In plus, mamaliga reduce nivelul colesterolului, prevenind, astfel, unele boli grave de inima.
Cercetătorii edocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene. De asemenea, consumul de mămăligă reglează concentraţia de glucoză în sînge, fiind de folos diabeticilor.- See more at: http://www.obiectiv.info/terapia-cu-mamaliga-iata-ce-boli-se-pot-vindeca_38612.html#sthash.zXUJSMid.dpuf Mai mult, daca mananci des mamaliguta, reduci cu 60% riscul de boli psihice generate de probleme cu tiroida.
Sursa: PrimaTv.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro