Ce se intampla in corpul tau daca iti consumi "mucii"? Sigur nu stiai asta

Ce se intampla in corpul tau daca iti consumi
Ce se intampla in corpul tau daca iti consumi "mucii"? Sigur nu stiai asta

Scobitul in nas este un obicei indezirabil in imprejurari sociale si total descurajat de catre parinti. Majoritatea oamenilor il considera o practica neigienica, dezgustatoare si un semn de proasta crestere.

Scott Napper este profesor de biochimie la Universitatea Saskatchewan din Canada. Acesta este de parere ca mucofagia (termenul stiintific pentru scobitul in nas) nu numai ca nu este daunator, ci ar fi chiar benefic pentru sanatatea intregului corp.

In 2013, cercetatorul a publicat chiar o teza pe aceasta tema, lucrarea fiind primita de catre colegi cu mirare si scepticism. Ca sa intelegem exact la ce se refera Napper cand sustine ca aceasta practica ar fi una constructiva, trebuie sa aflam intai din ce sunt alcatuite secretiile nazale.



Majoritatea „mucilor” sunt secretii nazale intarite la scurgerea lor dinspre faringe catre esofag. Secretia este lichida, dar se intareste in nari si devine substanta pe care o cunoastem bine cu totii. Narile actioneaza ca un filtru, asa ca aici se mai aduna si praf si impuritati, dar chiar si-asa, mucii sunt alcatuiti in proportie de 90% din apa, care este in mod evident inofensiva.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa: secretele.com



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan a Andreei Bănică. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies