Pentru aceasta reteta de castraveti ai nevoie de doar cateva ingrediente simple.
Ingrediente:
Castraveti – 4 kg.
Patrunjel verde – 1 legatura.
Ulei – 200 gr.
Otet 9% – 1 pahar.
Sare – 80 gr.
Zahar – 1 pahar.
Piper negru macinat – 1 lingura de desert.
Usturoi – 1 capatina.
Mod de pregatire:
Cantariti 4 kg castraveti, tinerei, nu prea mari.
Castraveiii care sunt mai mari ii taiati sferturi, ceilalti, un pic mai mici, ii taiati in jumatate. Aranjati castravetii taiati intr-o cratita.
Taiati marunt o legatura mare de patrunjel si adaugati-o peste castraveti. Adaugati un pahar de ulei, un pahar otet de 9% si 80gr.
In marinata obtinuta puneti un pahar de zahar si o lingura de desert piper negru.
O capatina medie de usturoi o taiati bucati marunte si o puneti tot acolo – in cratita cu castraveti.
Lasati pentru 4 – 6 ore. Intre timp castravetii vor lasa suc – in acest amestec se vor marina.
Puteti scutura cratita de cateva ori, astfel castravetii se vor amesteca.
Intre timp puteti steriliza borcanele (din 4 kg de castraveti ve-ti obtine 9 borcanase).
Umpleti borcanele cu bucati de castraveti. Castravetii se aranjeaza in borcan vertical, daca mai ramane loc, adaugati un strat orizontal.
Umpleti borcanul cu marinata, puneti capacul si sterilizati 20-25 minute.
Borcanele le puneti cu susul in jos, acoperite cu un stergar pana se racesc.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro