Cea mai simpla reteta de cozonac de casa cu nuci!

Cea mai simpla reteta de cozonac de casa cu nuci!
Cea mai simpla reteta de cozonac de casa cu nuci!

Aceasta reteta delicioasa se prepar usor si are crema delicioasa de nuci.

 

Ingrediente:
Pentru maia: 500g faina, 200ml lapte caldut, 2 lingurute de zahar, 50g de drojdie (recomand drojdie vrac nu la cuburi)
Pentru aluat: 500g faina, 1 lingurita sare, 4oua, 4 lingurite zahar, 250 unt topit caldut, coaja de portocala, ulei
Pentru umplutura: 400g nuci macinate, 250g zahar, 5plicuri zahar vanilat, coaja de portocale, esenta de portocale si esenta de vanilie, lapte 200ml, cacao 1lingurita.
Mod de preparare
Maia:
Se pune faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc. Intr-un bol se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut si apoi se rastoarna in adancitura. Incet- incet se ia faina de pe marginea vasului si se amesteca cu laptele din mijloc pana se obtine in interior o compozitie de consistenta smantanii.Se
lasa la fermentat 30min. Dupa cele 30min se adauga restul de faina, untul topit dar sa fie caldut, ouale, sarea, coaja de portocale, zaharul, ulei. Se amesteca usor, lasand compozitia sa respire, pana cand se obtine un aluat elastic, putin moale care se desprinde usor de pe vas si mana. Se framanta aluatul circa 30min, folosind din cand in cand ulei. Se rotunjeste aluatul, se da langa o sursa de caldura si se acora cu un servet curat.
Se lasa circa 60min.
Intre timp se face umplutura astfel: se pune laptele intr-un vas pe foc. Cand laptele s-a incalzit se adauga nucile, zaharul, zaharul vanilat, esentele, cacao si coaja de portocale. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade laptele amestecand din cand in cand sa nu se lipesca. Cand laptele a scazut se opreste focul.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se ia, se asaza pe planseta de lucru, se portioneaza in doua bucati si se intinde fiecare bucata de aluat cat lungimea tavii.
Se intinte si umplutura, se ruleaza cu grija si se pun in tavi unse cu ulei si tapetate in prealabil cu faina. Se unge fiecare cu galbenus de ou batut, se lasa circa 10 min la crescut in tava dupa care se introduce la cuptor la foc iute circa 40 minute.
Sursa: Sfatulparintilor.ro

Ingrediente:

Pentru maia: 500g faina, 200ml lapte caldut, 2 lingurute de zahar, 50g de drojdie (recomand drojdie vrac nu la cuburi)

Pentru aluat: 500g faina, 1 lingurita sare, 4oua, 4 lingurite zahar, 250 unt

topit caldut, coaja de portocala, ulei

Pentru umplutura: 400g nuci macinate, 250g zahar, 5plicuri zahar vanilat, coaja de portocale, esenta de portocale si esenta de vanilie, lapte 200ml, cacao 1lingurita.

Prajitura de Craciun cu biscuiti si nuci, fara coacere! Ieftina, rapida si delicioasa!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Mod de preparare

Maia:
Se pune faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc.

Intr-un bol se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut si apoi se rastoarna in adancitura. Incet- incet se ia faina de pe marginea vasului si se amesteca cu laptele din mijloc pana se obtine in interior o compozitie de consistenta smantanii.Se lasa la fermentat 30min. Dupa cele 30min se adauga restul de faina, untul topit dar sa fie caldut, ouale, sarea, coaja de portocale, zaharul, ulei. Se amesteca usor, lasand compozitia sa respire, pana cand se obtine un aluat elastic, putin moale care se desprinde usor de pe vas si mana.
Se framanta aluatul circa 30min, folosind din cand in cand ulei. Se rotunjeste aluatul, se da langa o sursa de caldura si se acora cu un servet curat. Se lasa circa 60min.

Deliciu de Craciun cu gust de acasa: Placinta "Scutecele lui Iisus"!

Intre timp se face umplutura astfel: se pune laptele intr-un vas pe foc. Cand laptele s-a incalzit se adauga nucile, zaharul, zaharul vanilat, esentele, cacao si coaja de portocale. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade laptele amestecand din cand in cand sa nu se lipesca. Cand laptele a scazut se opreste focul.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cea mai rapida reteta de tiramisu de casa!!

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se ia, se asaza pe planseta de lucru, se portioneaza in doua bucati si se intinde fiecare bucata de aluat cat lungimea tavii. Se intinte si umplutura, se ruleaza cu grija si se pun in tavi unse cu ulei si tapetate in prealabil cu faina. Se unge fiecare cu galbenus de ou batut, se lasa circa 10 min la crescut in tava dupa care se introduce la cuptor la foc iute circa 40 minute.

Sursa: Sfatulparintilor.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies