Pepenii murati sunt o delicatesa si se prepara simpla si rapid. Iata cum.
Pentru reteta avem nevoie de pepeni rosii de marime mijlocie, sau mai mici. Trebuie sa aveti grija sa nu fie loviti si sa fie proaspeti.
- pepeni rosii
- crengute de marar uscat
- frunze de telina uscata
- crengute cu frunze de stejar
- crengute cu frunze de visin si de coacaza neagra
- sare mare
- miere de albine
La
10 litri de apa e nevoie de 800 gr de sare mare (este cea mai buna pentru muraturi).
Incepem cu spalarea pepenilor
Trebuie sa intepam fiecare pene cu un ac mai mare in câteva locuri, asta pentru ca saramura sa-i patrunda mai bine.
La fundul borcanului/ bidonului se pun crengi uscate de marar, visin, stejar, coacaza, frunze de telina. Pepenii netaiati se aranjeaza in rânduri, unul peste altul.
Peste ei se pune un capac din lemn, peste care se mai adauga o greutate mare (este important ca pepenii sa fie apasati foarte bine).
Dupa ce pepenii au fost asezati, incepem sa preparam saramura: la 10 litri de apa de fântâna sau izvor( apa pura, curata) se amesteca cu 800 gr de sare mare si cu o lingura mare amestecam pâna se topeste sarea.
Se toarna saramura peste pepeni si se prepara alta saramura pâna se vor acoperi complet.
FOARTE IMPORTANT: este necesar sa inlaturati in fiecare zi spuma si mucegaiul, care va aparea, timp de o luna.
Pepenii se vor mura in decurs de doua luni de zile.
Sursa
Pentru reteta avem nevoie de pepeni rosii de marime mijlocie, sau mai mici.
Trebuie sa aveti grija sa nu fie loviti si sa fie proaspeti.
- pepeni rosii
- crengute de marar uscat
- frunze de telina uscata
- crengute cu frunze de stejar
- crengute cu frunze de visin si de coacaza neagra
- sare mare
- miere de albine
La 10 litri de apa e nevoie de 800 gr de sare mare (este cea mai buna pentru muraturi).
Incepem cu spalarea pepenilor
Trebuie sa intepam fiecare pene cu un ac mai mare in câteva locuri, asta pentru
ca saramura sa-i patrunda mai bine.
La fundul borcanului/ bidonului se pun crengi uscate de marar, visin, stejar, coacaza, frunze de telina. Pepenii netaiati se aranjeaza in rânduri, unul peste altul. Peste ei se pune un capac din lemn, peste care se mai adauga o greutate mare (este important ca pepenii sa fie apasati foarte bine).
Dupa ce pepenii au fost asezati, incepem sa preparam saramura: la 10 litri de apa de fântâna sau izvor( apa pura, curata) se amesteca cu 800 gr de sare mare si cu o lingura mare amestecam pâna
se topeste sarea. Se toarna saramura peste pepeni si se prepara alta saramura pâna se vor acoperi complet.
FOARTE IMPORTANT: este necesar sa inlaturati in fiecare zi spuma si mucegaiul, care va aparea, timp de o luna.
Pepenii se vor mura in decurs de doua luni de zile.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro