Cea mai usoara placinta cu nuca, de post! Se face din ingrediente pe care le ai in casa!

Cea mai usoara placinta cu nuca, de post! Se face din ingrediente pe care le ai in casa!
Cea mai usoara placinta cu nuca, de post! Se face din ingrediente pe care le ai in casa!

In curand intram in postul Craciunului, asa ca iti recomandam un desert pe care il poti savura oricand.

 

Ingrediente: ½ Kg aluat de paine, 200 g zahar,
200 g nuci, 200 g margarina, 50 mL ulei.
Mod de preparare: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita, se presara zahar si nuca data prin masina.
Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute.

Ingrediente: ½ Kg aluat de paine, 200 g zahar,200 g nuci, 200 g margarina, 50 mL ulei.



Mod de preparare: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita, se presara zahar si nuca data prin masina. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel.
In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies