Checul aperitiv cu sunca si telemea este un preparat special. Pe langa aspectul desavarsit, are si un gust deosebit.
Ingrediente:
7 oua
500 gr sunca presata
cca 200 gr faina alba (sau un pic mai multa)
putin marar
4 linguri de ulei
130 gr telemea
1.5 plic praf de copt
100 gr masline fara samburi, tocate
3 ardei grasi rosii
Mod de preparare:
1. Bate ouale spuma.
2. Adauga uleiul, apoi faina amesteca cu praf de copt.
3. Pune ardeii tocati marunt, sunca maruntit, mararul tocat, telemeaua data pe razatoare si maslinele. Omogenizeaza.
4. Pune compozitia intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt.
5. Baga tava in cuptorul incins la 160-170 de grade Celsius. Drobul e gata cand a prins o culoare rumena la suprafata, dar poti face si testul cu scobitoarea.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro