Aceasta reteta de chiftelute din legume este delicioasa! Se face foarte repede si este ideala pentru o zi de post.
Ingrediente:
250 ml lapte
20 gr drojdie proaspata
1 lingurita de zahar granulat
Pentru aluat:
100 gr morcovi curatati si taiati cubulete
70 gr mazare
30 gr boabe de porumb (conserve sau proaspete)
300 gr faina de grau
1 ou
foarte putina sare
putin piper alb
ulei de gatit
Mod de preparare:
1.
2. Dizolva drojdia si zaharul in putin lapte cald.
3. Amesteca legumele fierte cu faina si oul. Potriveste de sare si piper.
4. Pune apoi drojdia dizolvata si boabele de porumb. Omogenizeaza si lasa deoparte, intr-un loc caldut, vreo 25 de minute.
5. Pune uleiul la incins.
6. Ia cate o lingura din compozitie si pune in ulei. Prajeste chiftelutele pe ambele parti, apoi transfera-le intr-o farfurie acoperita cu prosoape absorbante de bucatarie.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro