Cinci moduri prin care poti avea mai multa energie

Cinci moduri prin care poti avea mai multa energie
Cinci moduri prin care poti avea mai multa energie

Desi dormi cate opt ore in fiecare noapte, ai un regim relativ echilibrat si esti atenta la modul in care iti petreci timpul, se intampla sa te simti epuizata si sa iti lipseasca energia necesara pentru o zi fresh.

Si, pentru ca nu poti sa bei energizante sau cafea, poti compensa prin cateva alte trucuri eficiente:

1) Consuma proteine dimineata

Se stie ca masa de dimineata este extrem de importanta pentru aportul de nutrienti de care ai nevoie toata ziua. Insa nu si daca mananci lucrurile nepotrivite. In loc de cereale care au mult zahar, poti manca un ou fiert, care are multe proteine, necesare pentru energia din timpul zilei.

2) Nu manca prea multe dulciuri

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Desi ai crede ca dulciurile iti dau energie, in realitate zaharul iti ofera un „boost” de agitatie, care ulterior se transforma intr-o stare de somnolenta. Incearca sa inlocuiesti zaharul cu fructe, spre exemplu.

3) Inlocuieste cafeaua cu cafea verde

O alternativa pentru cafeaua traditionala este cafeaua verde, care este buna atat pentru accelerarea metabolismului si curele de slabire, cat si pentru sanatatea

ficatului, care este si el obosit in urma zilelor agitate. Cafeaua verde cu ghimbir, spre exemplu, functioneaza ca un tonic cerebral si te ajuta atunci cand ai activitati epuizante.

4) Fa mai mult sport

Chiar daca te simti uneori prea obosita, corpul tau are nevoie si de miscare. Pune sangele in miscare cu sporturi usoare, precum alergarea sau gimnastica.

Pe termen lung, te ajuta sa depasesti starile de surmenaj.

5) Nu pierde noptile

Organismul tau are nevoie sa se refaca la aceleasi ore. De aceea, daca pierzi o noapte, intr-un weekend, nu va fi suficient sa dormi a doua zi mai mult, pentru ca nu este la fel de util precum un somn odihnitor la orele la care este obisnuit.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies