Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani in medicina ayurvedica si are efecte excelente in combaterea indigestiei, a migrenelor si a racelilor de sezon.
Este foarte important sa se consume radacina proaspata de ghimbir, nu pliculetele cu prafuri destul de incerte ca origine. Gasesti in supermarket astfel de buchetele de ghimbir, care nu sunt scumpe si nici nu se oxideaza foarte repede.
Preparare: se ia o bucata de radacina (aproximativ 5 cm), se spala bine sub jet de apa rece, se da prin razatoare. Se pune la fiert un litru de apa si când fierbe apa se adauga ghimbirul razuit.
Se lasa sa fiarba timp de un minut, apoi se stinge focul si se lasa acoperit 30 de minute, dupa care se strecoara si se consuma in functie de necesitati.
Ceaiul de ghimbir se consuma indulcit cu miere, cu adaos de suc de lamâie sau cu menta si are un gust iute, dar foarte placut papilelor gustative.
Este foarte important sa se consume radacina proaspata de ghimbir, nu pliculetele cu prafuri destul de incerte ca origine. Gasesti in supermarket astfel de buchetele de ghimbir, care nu sunt scumpe si nici nu se oxideaza foarte repede.
Preparare: se ia o bucata de radacina (aproximativ 5 cm), se spala bine sub jet de apa rece, se da prin razatoare. Se pune la fiert un litru de apa si când fierbe apa se adauga ghimbirul razuit.
Se lasa sa fiarba timp de un minut, apoi se stinge focul si se lasa acoperit 30 de minute, dupa care se strecoara si se consuma in functie de necesitati.
Ceaiul de ghimbir se consuma indulcit cu miere, cu adaos de suc de lamâie sau cu menta si are un gust iute, dar foarte placut papilelor gustative.
Sursa:
Csid.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro