Daca vrei sa prepari o reteta delicioasa de amandine, avem o propunere pentru tine.
Blat: 7 oua, 200 g zahar, 300 g faina, 1 praf de copt.
Crema: 250 g zahar, 350 g unt, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie.
Glazura: 200 g ciocolata.
Sirop: 250 ml apa, 100 g zahar, lamaie rasa, esenta de rom.
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul, dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 minute la foc potrivit. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie. Pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate. Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca apoi se taie sub forma unui patrat si se glaseaza in ciocolata.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro