Cum sa-ti revii dupa un accident de schi cu ajutorul exercitiilor de pilates!

Cum sa-ti revii dupa un accident de schi cu ajutorul exercitiilor de pilates!
Cum sa-ti revii dupa un accident de schi cu ajutorul exercitiilor de pilates!

Accidentarile la schi sunt foarte periculoase si iti pot afecta sistemul muscular si sistemul osos. De aceea, recuperarea este foarte importanta in acest caz.

Marga Balan, fondatoarea Scolii de Pilates si creatoarea conceptului EVOpilates- Evolutie, Fluenta, Excelenta, explica modul in care exercitiile de Pilates i-au schimbat viata dupa un accident la schi.

Ideea mi-a aparut in urma unei accidentari la genunchi, in perioada in care mergeam la schi. Pentru refacere, am folosit exercitii din sistemul Pilates care ulterior au devenit miracolul recuperarii mele. Daca aveam o musculatura periarticulara antrenata si echilibrata, ar fi prevenit accidentarea, respectiv ruperea meniscului.

Astfel am constatat ca Pilates este excelent pentru prevenirea accidentarilor, recuperare si obtinerea performantelor in schi, datorita sistemului de exercitii care antreneaza si echilibreaza partile cele mai solicitate in acest sport: articulatiile gleznelor, genunchilor si zona lombo-pelvica “, povesteste Marga.

In armonie cu exercitiile din sistemul Pilates se asociaza gimnastica hipopresiva, tehnica utilizand respiratia diafragmatica. Aceasta este o abordare noua de terapie fizicala, initial pentru activarea peretului pelvin, prin reducerea presiunii din cavitatea  abdominala, responsabila pentru majoritatea disfunctiilor abdominale, pelviene si ale coloanei vertebrale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Miracolul gimnasticii hipopresive consta in beneficiile producerii de celule rosii in maduva spinarii, asociate cu stimularea celulelor de la nivelul ficatului si rinichilor.  Aceasta oxigenare mai buna influenteaza recuperarea in procesele de vindecare si are un rol esential in cresterea performantei sportive.

Pilates combinat cu gimnastica hipopresiva este cel mai bun prieten al schiorului pentru ca il sustine in pregatirea eficienta pentru performanta, detensionare dupa efort, prevenirea si recuperarea accidentelor.

Exercitiu recomandat

Pozitia neutra a bazinului, contractia musculaturii perineale, expiratie, scobirea abdomenului. Urmeaza abductia unui membru inferior cu aplecarea trunchiului, activand muschii adductori, abductori, cvadriceps si ischiogambieri (este musculatura care ne mentine echilibrati pe schiuri). Se executa trei serii a cate 15 repetari pe fiecare picior.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies