Dieta cea mai simpla - slabesti in somn

Dieta cea mai simpla - slabesti in somn
Dieta cea mai simpla - slabesti in somn

Cand vine vorba de dieta, cel mai des intalnita combinatie este reducerea aportului de calorii zilnice si exercitiile fizice. Studii recente realizate pe un grup important de persoane supra-ponderale a dovedit ca elementul esential si cea mai simpla metoda de a slabi este somnul bun in timpul noptii.

Este esential in cursul programelor de reducere a greutatii respectarea cu strictete a orelor de somn, cel putin opt ore in 24 de ore si respectarea orelor de culcare si trezire.

Persoanele care dorm mai putin de sase ore si care au ore de culcare dezordonate au tendinta sa se ingrase. Desi este vorba de o activitate mai degraba sedentara, somnul trebuie integrat ca element esential, in ansamblul de recomandari (adresate persoanelor obeze si supraponderale) care se concentreaza de obicei doar pe dieta alimentara si pe activitatile fizice.

Lipsa somnului, o trasatura a societatii moderne, accentueaza tendinta de obezitate, in virtutea a doua mecanisme distincte, precizeaza acest studiu, publicat in Canadian Medical Association Journal. Pe de o parte, cercetatorii au observat recent ca lipsa somnului determina creierul sa genereze senzatia de foame. In plus, lipsa orelor minim necesare de somn si somul dezordonat, altereaza sinteza de hormoni implicati in regularizarea apetitului- leptina, grelina si mai ales cortizol- limitand astfel eficienta unui regim alimentar sau determinand acumularea de grasime.

Citeste mai multe aici.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

O jurnalista din India a fost impuscata

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Bianca de la Casa iubirii, anunț neașteptat în mediul online: "Au fost bărbați în absența mea..." Tânăra a rămas fără cuvinte când a văzut ce i-au făcut aceștia în casă

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies