Fructele de mare sunt de post? Uite ce zic teologii!

Fructele de mare sunt de post? Uite ce zic teologii!
Fructele de mare sunt de post? Uite ce zic teologii!

Postul Craciunului tine 40 de zile si se incheie pe 25 decembrie. „Ziua de Ajun a Craciunului este o zi de post mai aspru decat celelalte zile."

 

Cei care tin postul Craciunului ar trebui sa manance fructe de mare, precum crevetii, doar in zilele in care este dezlegare la peste. Recomandarea vine din partea reprezentantilor Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului. „Suntem tentati sa credem ca fructele de mare sunt de post deoarece calugarii greci le considera de post. Neavand prea multe surse de hrana acestia obisnuiesc sa mance fructe de mare in post chiar si atunci cand nu este dezlegare la peste”, a declarat pentru gandul parintele Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului.
Cu toate astea, exista o parte dintre preoti care spun ca fructele de mare sunt de post si pot fi mancate chiar si in zilele in care nu este dezlegare la peste. „Unii spun ca crevetii sunt de post pentru ca nu au sange, dar daca e sa ne luam dupa provenienta lor, atunci nu ii mai putem considera de post. Postul Craciunului este usor de tinut, avand in vedere ca dezlegarile la peste sunt dese.
Recomandarea mea este ca fructele de mare sa se manance numai in zilele de dezlegare”, a mai spus parintele Ivanov.
Sursa: Gandul.info

Cei care tin postul Craciunului ar trebui sa manance fructe de mare, precum crevetii, doar in zilele in care este dezlegare la peste. Recomandarea vine din partea reprezentantilor Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului. „Suntem tentati sa credem ca fructele de mare sunt de post deoarece calugarii greci le considera de post.

Neavand prea multe surse de hrana acestia obisnuiesc sa mance fructe de mare in post chiar si atunci cand nu este dezlegare la peste”, a declarat pentru gandul parintele Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Reteta delicioasa! Crema de creveti cu ciuperci si mango!

Cu toate astea, exista o parte dintre preoti care spun ca fructele de mare sunt de post si pot

fi mancate chiar si in zilele in care nu este dezlegare la peste. „Unii spun ca crevetii sunt de post pentru ca nu au sange, dar daca e sa ne luam dupa provenienta lor, atunci nu ii mai putem considera de post. Postul Craciunului este usor de tinut, avand in vedere ca dezlegarile la peste sunt dese. Recomandarea mea este ca fructele de mare sa se manance numai in zilele de dezlegare”, a mai spus parintele Ivanov.


Sursa: Gandul.info

Prepara o salata delicioasa cu creveti si avocado in sos miso! Uite cum se face!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies