Fructul longevitatii. Tine batranetea si cancerul la distanta!

Fructul longevitatii. Tine batranetea si cancerul la distanta!
Fructul longevitatii. Tine batranetea si cancerul la distanta!

Acest fruct magic, goji, numit si fructul longevitatii, consumat de celebritati, precum Christina Aguilera, Gisele Bundchen si Salma Hayek, a devenit in ultima perioada noul secret al sanatatii varstnicilor iar popularitatea lui a cunoscut o binemeritata crestere, datorita multiplelor beneficii aduse corpului uman.

Goji a reprezentat un pilon important al medicinei traditionale chineze. Recent, oamenii de stiinta au descoperit ca fructul de goji este unul dintre cele mai bogate in nutrienti.

Aceste fructe au in compozitia lor 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau seleniu, 18 aminoacizi si 8 substante esentiale vietii. De asemenea, contine vitamina C in cantitati foarte mari (de 400 de ori mai mult decat in portocale) si vitaminele B1, B2, B6 sau vitamina B12.

O alta vitamina este vitamina E, destul de rar intalnita in alimente, si extrem de benefica. Mai contine polizaharide si monozaharide, acizi grasi nesaturati, inclusiv acid linoleic, acid alfa-linolenic, acid beta-sitosterol si alti fitosteroli.

Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gatite sau uscate (precum stafidele), dar si sub forma de ceai, sucuri sau bauturi medicinale. Pentru obtinerea maxima de beneficii, se recomanda consumarea intregului fruct.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

In medicina traditionala sunt folosite, de mult timp,

pentru imbunatatirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale. Este cunoscut ca goji imbunatateste circulatia, intareste functia inimii, intarzie instalarea senzatiei de oboseala si creste vitalitatea.

Continutul mare de vitamina C ajuta la cresterea si repararea tuturor tesuturilor umane, vindecarea ranilor, mentinerea sanatatii cartilajelor, oaselor si dintilor. Prin continutul de zinc, ajuta in reglarea apetitului, gustului si mirosului, controlul stresului, cresterea si dezvoltarea normala, sanatatea functiilor de reproducere feminine si masculine.

Goji sustine sistemul imunitar prin promovarea dezvoltarii bacteriilor prietenoase ale sistemului gastrointestinal prin combinatia de fibre si polizaharide naturale.

Nutrientii din fructele goji ajuta la scaderea in greutate prin diminuarea apetitului. Indexul glicemic al acestor fructe, pe o scara de pana la 100, este 29. Prin continutul de fibre (21%) controleaza glucoza si apetitul. Goji reprezinta si o buna sursa de crom, mineral care controleaza nivelul glucozei.

Pe langa aceasta, cromul ajuta si la conservarea masei musculare in perioada de scadere in greutate.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Azra află detalii șocante despre accidentul lui Yildirim

Detalii ULUITOARE despre mama lui David Popovici. A făcut un gest INCREDIBIL pentru a apăra cariera aleasă de fiul ei

Mirela Vaida îi ia locul Simonei Gherghe în emisiune! Ce se întâmplă între cele două?!

Dezvăluiri cutremurătoare despre atacul feroce cu cuțitul în Marea Britanie: "Am auzit un țipăt sinistru. A fost îngrozitor". Atacatorul este un minor de 17 ani

Anamaria Prodan, mărturisiri emoționante despre Ronald Gavril

Când vor începe să se facă plățile pe cardurile de alimente. Românii vor primi 250 de lei înainte de marea recalculare din luna septembrie

VIDEO Robi, la un pas de descalificare! Julia, singura fată din „Casa iubirii” care a izbucnit în lacrimi: „Plâng de o oră”. Ce regulă a încălcat concurentul: „Va trebui să ne luăm la revedere dacă...”


Cookies