Acest fruct magic, goji, numit si fructul longevitatii, consumat de celebritati, precum Christina Aguilera, Gisele Bundchen si Salma Hayek, a devenit in ultima perioada noul secret al sanatatii varstnicilor iar popularitatea lui a cunoscut o binemeritata crestere, datorita multiplelor beneficii aduse corpului uman.
Goji a reprezentat un pilon important al medicinei traditionale chineze. Recent, oamenii de stiinta au descoperit ca fructul de goji este unul dintre cele mai bogate in nutrienti.
Aceste fructe au in compozitia lor 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau seleniu, 18 aminoacizi si 8 substante esentiale vietii. De asemenea, contine vitamina C in cantitati foarte mari (de 400 de ori mai mult decat in portocale) si vitaminele B1, B2, B6 sau vitamina B12.
Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gatite sau uscate (precum stafidele), dar si sub forma de ceai, sucuri sau bauturi medicinale. Pentru obtinerea maxima de beneficii, se recomanda consumarea intregului fruct.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
In medicina traditionala sunt folosite, de mult timp,
Continutul mare de vitamina C ajuta la cresterea si repararea tuturor tesuturilor umane, vindecarea ranilor, mentinerea sanatatii cartilajelor, oaselor si dintilor. Prin continutul de zinc, ajuta in reglarea apetitului, gustului si mirosului, controlul stresului, cresterea si dezvoltarea normala, sanatatea functiilor de reproducere feminine si masculine.
Goji sustine sistemul imunitar prin promovarea dezvoltarii bacteriilor prietenoase ale sistemului gastrointestinal prin combinatia de fibre si polizaharide naturale.
Nutrientii din fructele goji ajuta la scaderea in greutate prin diminuarea apetitului. Indexul glicemic al acestor fructe, pe o scara de pana la 100, este 29. Prin continutul de fibre (21%) controleaza glucoza si apetitul. Goji reprezinta si o buna sursa de crom, mineral care controleaza nivelul glucozei.
Pe langa aceasta, cromul ajuta si la conservarea masei musculare in perioada de scadere in greutate.Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro