Horoscop 2015! Uite cum vei sta cu sanatatea in functie de zodia ta! Iata la ce sa fii atenta!

Horoscop 2015! Uite cum vei sta cu sanatatea in functie de zodia ta! Iata la ce sa fii atenta!
Horoscop 2015! Uite cum vei sta cu sanatatea in functie de zodia ta! Iata la ce sa fii atenta!

Astrele iti rezerva cateva surprize in anul 2015 in ceea ce priveste starea ta de sanatate. Iata despre ce este vorba.

 

BERBEC
Evenimentele anului trecut te-au supus, cel mai probabil, la presiuni, enervari, schimbari neasteptate si se poate sa iti fi creat senzatia de perpetua instabilitate. Tot acest tavalug de situatii, i-a ajutat pe unii Berbeci sa isi redescopere identitatea, unicitatea si sa se afirme. Pe altii insa, se poate sa ii fi adus la limita rabdarii si a resurselor fizice.
Uranus ramane inca in Berbec, asa ca pastrezi tendinta de a reactiona disproportionat, exagerat, repezit, ceea ce te predispune la oboseala, incurcaturi si accidente, dar si
la puseuri de hipertensiune ori la tensiune oscilanta. Poate chiar si la a manca prea mult, pe fond nervos.
Pentru a evita insomniile si pentru a putea sa-ti canalizezi constructiv energia, este recomandat sa te implici in activitati sportive care sa iti consume surplusul si care sa te ajute sa te disciplinezi si sa te concentrezi. Incearca baile lungi si relaxante, in loc de dusuri rapide si energizante.
Daca insa te simti prea vlaguit ca sa mergi la sala sau la fotbal, te poate ajuta yoga, meditatia, tai chi-ul etc.
Alimentatia este, de asemenea, foarte importanta in decursul acestui an si este recomandat sa eviti mai mult ca oricand mancarea gen fast food, prajelile, grasimile, excesele alimentare si alcoolice, in general.
Ficatul ar putea da semne de oboseala.
Cel mai probabil, asimilezi mai greu decat in alti ani substantele nutritive, in vreme ce nivelul colesterolului ar putea creste ingrijorator. De aceea, se recomanda o alimentatie cat mai naturala, multe fructe si legume, suplimentele alimentare naturale si nu din cele sintetice. Poate si un aport de oligoelemente, dar numai la sfatul medicului.
TAUR
Anul acesta, Taurii pot fi somati sa schimbe ceva, sa renunte la ceea ce ii tine pe loc din punct de vedere psihologic, iar emotiile joaca un rol foarte important in acest proces si in
starea generala de sanatate.
Poate fi o etapa importanta de maturizare si de calire psihica, de descoperire si cultivare a puterii interioare. Este foarte probabil sa apara tendinta de a te izola, de a petrece mult timp in singuratate, dar iti recomandam sa incerci sa nu te complaci in stari abisale, ci sa relationezi, chiar daca nu va fi usor. Poate ca suna ca un cliseu, dar anul acesta, mai mult ca niciodata, cultiva gandirea pozitiva, nu fii negativist!
Casele triadei psihice si oculte (IV, VIII, XII) sunt activate
de Jupiter in Leu (pana pe 11 august), de Saturn in Sagetator (pana in 15 iunie si incepand cu 18 septembrie) si de Uranus in Berbec. Acest lucru inseamna ca ai mult de lucru cu tine, in forul tau interior, ca te poti confrunta pentru o perioada mai indelungata cu nemultumiri legate de modul in care arata viata ta acum. Uranus, plasat in casa subconstientului, te poate ajuta insa sa faci un salt, sa constientizezi si sa depasesti anumite bariere si limitari psihologice.
Dar, la fel de bine, aceasta combinatie iti poate cauza nervozitate si teama in fata schimbarii. Taurii se ataseaza usor si puternic de situatii, oameni, stari si obiecte, incearca sa-si apere ceea ce ei considera spatiul de siguranta, chiar daca in interiorul acelui spatiu lucrurile sunt departe de a fi armonioase. Dar e ceva ce stiu, ce le apartine.
Atentie mai mare la alimentatie se recomanda in lunile martie, iunie, septembrie.
GEMENI
Fara momentele de introspectie pe care le cere Pluton din Capricorn si din casa emotiilor ascunse, a intimitatii, iti va fi dificil sa te echilibrezi si sa fii eficient. Ai tendinta de a face totul in salturi, iar acest lucru poate aduce frustrare si, in final, oboseala fizica si psihica.
Daca iti lasi mereu ceva restant, vei fi mai tot timpul pe fuga, mereu intins dintr-o parte in alta si poti trece usor cu vederea chestiuni care ti-ar putea afecta sanatatea sau semnalele de alarma pe care ar putea sa ti le transmita propriul organism.
Agitatia mentala o ia inaintea capacitatii fizice si s-ar putea sa constati, mai ales in prima jumatate a anului, ca ti-ai cam iesit din forma. Nu neglija racelile de sezon, prezinta-te la medic si evita automedicatia, pentru ca esti predispus la complicatii si recidive. Plamanii pot fi mai sensibili, mai ales pana in iunie si apoi incepand cu 18 septembrie, asadar mare atentie la pneumonii!
Saturn se intoarce in Scorpion, pentru tine casa sanatatii, in perioada 15 iunie- 18 septembrie si te poti simti mai obosit si mai deprimat. Este posibil sa revina o afectiune cu care te-ai confruntat la finele lui 2014. Este o perioada buna pentru a-ti face analize si pentru a descoperi cum iti poti ajuta organismul sa se refaca. Miscarea si o alimentatie sanatoasa, bogata in vitamina C, pot face minuni in prag de sezon rece.
RAC
Saturn iti traverseaza casa sanatatii pana in iunie si, apoi, incepand cu luna septembrie. Acest lucru nu inseamna ca te imbolnavesti, ci poate insemna ca ar trebui sa arati mai multa responsabiliate in abordarea unui program sanatos de viata.
Este poate momentul sa iesi din rutina, din automatisme si sa iti creezi constient ritualuri zilnice care sa te echilibreze. Fie ca e vorba de prea multa presiune si nemultumire in relatii, fie ca resimti amplificat stresul locului de munca, ai nevoie de ritualuri de linistire, de eliberare.
Fa-ti timp pentru tine si concentreaza-te asupra ta si asupra nevoilor tale! Dar, acest lucru nu inseamna sa te complaci in melancolii si nici sa-ti faci un ritual din a-ti suna prietenul cel mai bun sau prietena cea mai buna pentru a te plange mereu de aceleasi lucruri.
Mai bine mergi la fitness sau la yoga, la un curs de nutritie sau de homeopatie. S-ar putea chiar ca leacul cel mai bun sa fie o persoana de sex opus pe care sa o intalnesti cu prilejul acestor activitati si care, intr-un fel sau altul, sa iti ofere alinare.
Din alta perspectiva, viziunea ta despre diete si despre sanatate, in general, ar putea sa fie nesanatoasa pentru relatia de cuplu sau pentru relatia cu seful, daca vei avea nevoie de un concediu medical prelungit sau daca la birou ai vesnic o mina deprimata si te plangi ba de spate, ba de stomac, ba de dureri de masea.
LEU
Cu Jupiter in semnul tau pana pe 11 august, debordezi de energie, dar optimismul si entuziasmul exagerate, dorinta de a epata te indeamna la actiuni spectaculoase. Acestea insa te pot epuiza rapid. Asadar, modul in care intelegi sa gestionezi energia de care dispui devine un factor important pentru sanatate. Invata sa o conservi. In caz contrar, te vei gasi obosit in momente cheie, vei deveni frustrat. Si, pe langa frictiuni cu cei din jur, iti poate creste aciditatea gastrica.
Lunile mai, septembrie, octombrie pot reprezenta perioade in care sa te simti mai slabit, mai obosit, poate sa fii "suspectat" de anemie. Nu ar fi iesite din comun nici sensibilitatile respiratorii sau alergiile. Capacitatea de aparare si de recuperare a organismului este mai scazuta si de aceea se recomanda sa abordezi un comportament preventiv, de preintampinare a unor posibile imbolnaviri sau raniri.
In luna iulie, se recomanda sa fii atent la ceea ce mananci. Poate ca vei fi tentat sa gusti ceva exotic, daca pleci in vacanta sau ai tendinta de a manca seara tarziu, mult si condimentat. Dar aceste experimente culinare pot avea un efect nefast asupra sanatatii, mai ales pe fondul unor tulburari sau deficiente deja existente.
FECIOARA
Anul 2015 nu anunta probleme majore de sanatate. Prima jumatate a anului te surprinde preocupat de probleme emotionale, te stresezi cu chestiuni legate de parteneriate, de corectitudinea si sinceritatea oamenilor care fac parte din viata ta. Descoperirile pe care le faci nu sunt neaparat incurajatoare, iar acest lucru iti poate crea frustrare, suferinta sau iritare.
Casele triadei psihice si oculte (IV, VIII, XII) sunt activate de Saturn in Sagetator (pana in 15 iunie si incepand cu 18 septembrie), de Uranus in Berbec si de Jupiter in Leu (pana pe 11 august).
Aceasta combinatie incurajeaza desprinderea de trecut, explorarea bagajului subconstient si intelegerea lucrurilor care te conditioneaza. Ai putea intreprinde cure de detoxifiere, dar ele ar trebui insotite de eforturi pentru reechilibrare sufleteasca. Pana pe 15 iunie si apoi incepand cu 18 septembrie ar fi de sapat putin la radacina arborelui genealogic si de incercat reconcilieri cu familia.
Este posibil ca parintii sau alta ruda in varsta, de care esti atasat, sa aiba probleme de sanatate in decursul acestui an. Incearca sa nu te consumi mai mult decat este necesar, desi aceste situatii sunt, de obicei, dificil de gestionat atat fizic, cat si emotional. Dar, daca te imbolnavesti si tu sau daca te epuizezi nervos, nu mai poti fi de folos nimanui. Menajeaza-te!
BALANTA
De cativa ani buni, te preocupa metodele alternative de tratament, tot ceea ce tine de cauzele spirituale, subtile ale bolilor si este posibil sa fi asimilat multe cunostinte, sa fi contactat o serie de specialisti si nespecialisti. Poate chiar ai fost la cursuri de specializare in terapii complementare.
Anul acesta, ti se poate ivi ocazia sa pui in practica (mai ales dupa 11 august) ceea ce ai invatat, fie in cazul unei probleme personale de sanatate, fie in cazul unei rude, a unui parinte care se confrunta cu o problema ce se poate croniciza.
S-ar putea sa constati, in ultimele trei luni ale anului, ca mai ai inca multe de invatat sau conceptiile tale sa fie rasturnate sau contestate de persoana pe care doresti sa o ajuti. Cu toate acestea, in ceea ce te priveste, terapiile naturiste sunt foarte eficiente anul acesta.
Atentie la o predispozitie spre accidentari si raniri in februarie si martie. Daca acestea sunt predispozitii, sa le spunem, de sezon, o chestiune care ar putea sa te sacaie cam tot anul tine de sistemul digestiv, de tot ceea ce presupune asimilare, absorbtie. Totul se poate accentua dupa 11 august, cand Jupiter intra in Fecioara si iti va activa prin opozitie cu Neptun casele sanatatii.
Pot fi afectate, in special, Balantele care au sensibilitati ale ficatului sau predispozitii spre ficat gras, dar si cele care au diabet. Nici nivelul colesterolului nu ar trebui pierdut din vedere. Nu este recomandat sa incalci acum regimurile alimentare prescrise de medic. Te-ar putea ajuta sa-ti faci un orar precis al meselor, pe care sa il respecti fara cracnire si sa ai grija la nivelul de lecitina din organism.
SCORPION
Dornic sa realizezi cat mai multe lucruri, sa-ti gasesti valoarea si sa te afirmi, ai tendinta de a trece cu vederea odihna si, in general, un stil de viata sanatos. Sau s-ar putea sa gandesti ca o pastila buna alunga neplacerile legate de sanatate.
Cu Uranus in casa sanatatii, poti avea parte de tot felul de surprize, de simptome nemaiintalnite sau de (re) izbucniri bruste ale unor afectiuni (cronice). De aceea, este recomandat sa faci tot posibilul pentru a te mentine intr-o forma fizica si psihica buna. Iar acest lucru nu inseamna sa inghiti vitamine din cutie, ci sa te alimentezi sanatos si sa te odihnesti cand trebuie.
In perioada 22 ianuarie- 21 februarie fii atent la ceea ce mananci pentru ca digeri mai greu, te poti trezi cu crampe, balonari si o senzatie proeminenta de disconfort. Toate acestea te pot incetini, te poti simti lipsit de chef si de idei. Apoi, pana in mai, beneficiezi de foarte multa energie din partea astrelor, dar aceasta se poate transforma in surescitare.
Cel mai probabil, pana la finele lui aprilie te poti confrunta cu zile cu foarte multa energie, urmate de zile in care te poti simti complet epuizat. Incearca sa iti pastrezi calmul si sa consumi alimente cu un continut scazut de zahar. Este, de asemenea, indicat sa consumi mai putina cafea si sa eviti sucurile carbogazoase.
Din 15 iunie pana pe 18 septembrie, Saturn se intoarce in semnul tau, ceea ce poate insemna o scadere de imunitate si senzatie de oboseala. Se poate sa resimti mai puternic simptomele unor probleme de sanatate deja existente, sa te confrunti cu infectii diverse sau sa te ingrijoreze starea in care se afla unghiile, parul si/sau pielea.
In perioada 18 septembrie- 10 octombrie, nu neglija rinichii. Este posibil sa elimini o piatra sau sa te confrunti cu o infectie. Nu trata lucrurile cu superficialitate ca sa nu transformi totul intr-o problema pe termen lung.
SAGETATOR
Sanatatea va reprezenta un sector important in agenda lui 2015. Cu siguranta aceasta ar putea contine o serie de programari la medic, macar pentru un control, doua, de rutina.
Cu Saturn in semnul tau (pana in 15 iunie si apoi din 18 septembrie), se pot accentua simptome preexistente, se pot activa afectiuni mai vechi, ar putea scadea imunitatea. De aceea, ar fi indicat sa nu neglijezi nici cea mai mica raceala si sa incerci sa pastrezi un regim de viata echilibrat de-a lungul intregului an.
Din fericire, pana pe 11 august, Jupiter din Leu iti ofera suficienta energie pentru a-ti pastra optimismul, increderea in fortele proprii, entuziasmul.
Riscul de a avea probleme respiratorii, de a contracta viroze, pneumonii este mai crescut in a doua jumatate a lunii mai. Nu lasa tusea sa scape de sub control, i-ati cateva zile libere si stai acasa pana incepi sa iti revii. De asemenea, in perioada 19 mai- 12 iunie, esti mai predispus la a-ti accidenta picioarele. Asa ca fii atent pe unde calci, la modul cel mai propriu cu putinta.
Din a doua jumatate a lunii iunie si pana in a doua jumatate a lunii septembrie, Saturn activeaza casa bolilor cronice si a sanatatii psihice. Este important sa reusesti sa ramai pozitiv, activ, desi acum te poti confrunta cu afectiuni pe care le-ai ignorat tot anul trecut.
CAPRICORN
Sanatatea iti poate juca feste de-a lungul intregului an si probabil ca nu ar strica o privire mai atenta la dizarmoniile interioare si la programele subconstiente pentru a te putea echilibra. Este foarte posibil sa te sperie o multime de lucruri, sa simti ca "bagajul" interior de indoieli, emotii si frustari a devenit un fel de povara care te demoralizeaza si iti submineaza eforturile spre progres.
Indicat ar fi sa iti faci timp pentru tine, pentru putina meditatie, pentru relaxare si odihna. Acestea nu reprezinta o pierdere de timp, ci mai degraba un timp necesar recuperarii tale fizice si psihice. Jupiter sprijina, din Leu, eforturile tale de echilibrare pana in luna iunie. Dar, ar fi foarte bine, sa nu te limitezi la a trata simptome, ci sa cauti radacina problemelor de sanatate cu care te confrunti.
Se poate ca, in decursul acestui an, sa te necajeasca mai mult decat de obicei sciatica, articulatiile soldurilor, dar este posibil sa te confrunti si cu un moral cam scazut, de unde senzatia de sufocare in fata responsabilitatilor. Exercitiile de respiratie pot face minuni, mai ales daca te vor bantui anxietatile.
Teama de schimbare isi poate face simtiti coltii, mai ales in decursul lunilor martie si aprilie, iar acest lucru poate duce la cresteri ale tensiunii arteriale, ale pulsului. Este important sa nu treci cu vederea aceste stari si sa cauti solutii de linistire si de gestionare constructiva a stresului.
VARSATOR
De cativa ani buni treci prin schimbari importante, esti intr-un proces de transformare interioara care ti-a adus numeroase satisfactii, dar si foarte mult stres. Daca suferi de orice forma de disfunctie hormonala, anul acesta este indicat sa iti monitorizezi cu mai mare atentie starea de sanatate, mai ales in perioadele cuprinse intre 22 ianuarie- 12 februarie, 19 mai- 12 iunie si 18 septembrie- 10 octombrie.
De asemenea, dupa 11 august si, in special, in ultimele doua luni ale anului, te poti confrunta cu crize, eruptii, perderi anormale in greutate.
Daca nu ai avut pana acum probleme speciale cu echilibrul hormonal in organism, nu trece cu vederea anul acesta tendintele spre ingrasare sau pierderile inexplicabile in greutate, durerile articulare (la varste tinere acestea ar putea fi anormale), starile de oboseala sau de surescitare, infectiile urinare, palpitatiile, transpiratiile anormale sau caderea excesiva a parului.
Se recomanda sa faci miscare pentru a scapa de stres, de tensiunile interioare, fie ca apelezi la gimnastica aerobica, dans, zumba sau sporturi de contact. In perioada 15 iunie- 18 septembrie, controalele medicale sunt foarte indicate, desi se prea poate ca recomandarile medicului sa nu iti convina.
PESTI
Daca in vara lui 2014 ai simtit nevoia sa faci schimbari in regimul de viata, in ceea ce priveste dieta sau ai decis sa reorganizezi ritmul activitate- odihna, incearca sa nu renunti la acestea in decursul lui 2015.
Daca Anul Nou te surprinde in plin exces alimentar, cel mai probabil vei petrece primele trei luni ale anului luptandu-te cu kilogramele in plus, cu probleme digestive sau cu un nivel crescut al zaharului in sange. Daca nu te neglijezi si nu ignori afectiunile mai vechi, ai sanse bune de recuperare, de insanatosire, de echilibrare, pana in luna iunie.
In perioada 15 iunie- 11 august, Pestii cu probleme de hipertensiune si/sau diabet ar trebui sa fie atenti la starea de sanatate si sa se fereasca de excese. Stresul poate fi un factor agravant si, de aceea, ar fi indicat sa cauti metode de (re)echilibrare emotionala.
Este foarte posibil sa descoperi o metoda neconventionala de tratament care sa iti dea peste cap toate conceptiile despre medicina alopata si despre cea holistica.
Incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie, te poate afecta serios boala unei rude in varsta, dar la fel de bine poate fi vorba despre starea de sanatate a copiilor tai.
Horoscop oferit de ASTRODEX.

BERBEC

Evenimentele anului trecut te-au supus, cel mai probabil, la presiuni, enervari, schimbari neasteptate si se poate sa iti fi creat senzatia de perpetua instabilitate. Tot acest tavalug de situatii, i-a ajutat pe unii Berbeci sa isi redescopere identitatea, unicitatea si sa se afirme. Pe altii insa, se poate sa ii fi adus la limita rabdarii si a resurselor fizice.

Uranus ramane inca in Berbec, asa ca pastrezi tendinta de a reactiona disproportionat, exagerat, repezit, ceea ce te predispune la oboseala, incurcaturi si accidente, dar si la puseuri de hipertensiune ori la tensiune oscilanta. Poate chiar si la a manca prea mult, pe fond nervos.

Pentru a evita insomniile si pentru a putea sa-ti canalizezi constructiv energia, este recomandat sa te implici in activitati sportive care sa iti consume surplusul si care sa te ajute sa te disciplinezi si sa te concentrezi. Incearca baile lungi si relaxante, in loc de dusuri rapide si energizante. Daca insa te simti prea vlaguit ca sa mergi la sala sau la fotbal, te poate ajuta yoga, meditatia, tai chi-ul etc.

Alimentatia este, de asemenea, foarte importanta in decursul acestui an si este recomandat sa eviti mai mult ca oricand mancarea gen fast food, prajelile, grasimile, excesele alimentare si alcoolice, in general.

Ficatul ar putea da semne de oboseala. Cel mai probabil, asimilezi mai greu decat in alti ani substantele nutritive, in vreme ce nivelul colesterolului ar putea creste ingrijorator. De aceea, se recomanda o alimentatie cat mai naturala, multe fructe si legume, suplimentele alimentare naturale si nu din cele sintetice. Poate si un aport de oligoelemente, dar numai la sfatul medicului.

TAUR

Anul acesta, Taurii pot fi somati sa schimbe ceva, sa renunte la ceea ce ii tine pe loc din punct de vedere psihologic, iar emotiile joaca un rol foarte important in acest proces si in starea generala de sanatate.

Poate fi o etapa importanta de maturizare si de calire psihica, de descoperire si cultivare a puterii interioare. Este foarte probabil sa apara tendinta de a te izola, de a petrece mult timp in singuratate, dar iti recomandam sa incerci sa nu te complaci in stari abisale, ci sa relationezi, chiar daca nu va fi usor. Poate ca suna ca un cliseu, dar anul acesta, mai mult ca niciodata, cultiva gandirea pozitiva, nu fii negativist!

Casele triadei psihice si oculte (IV, VIII, XII) sunt activate de Jupiter in Leu (pana pe 11 august), de Saturn in Sagetator (pana in 15 iunie si incepand cu 18 septembrie) si de Uranus in Berbec. Acest lucru inseamna ca ai mult de lucru cu tine, in forul tau interior, ca te poti confrunta pentru o perioada mai indelungata cu nemultumiri legate de modul in care arata viata ta acum. Uranus, plasat in casa subconstientului, te poate ajuta insa sa faci un salt, sa constientizezi si sa depasesti anumite bariere si limitari psihologice.

Dar, la fel de bine, aceasta combinatie iti poate cauza nervozitate si teama in fata schimbarii. Taurii se ataseaza usor si puternic de situatii, oameni, stari si obiecte, incearca sa-si apere ceea ce ei considera spatiul de siguranta, chiar daca in interiorul acelui spatiu lucrurile sunt departe de a fi armonioase. Dar e ceva ce stiu, ce le apartine.

Atentie mai mare la alimentatie se recomanda in lunile martie, iunie, septembrie.

GEMENI

Fara momentele de introspectie pe care le cere Pluton din Capricorn si din casa emotiilor ascunse, a intimitatii, iti va fi dificil sa te echilibrezi si sa fii eficient. Ai tendinta de a face totul in salturi, iar acest lucru poate aduce frustrare si, in final, oboseala fizica si psihica.

Daca iti lasi mereu ceva restant, vei fi mai tot timpul pe fuga, mereu intins dintr-o parte in alta si poti trece usor cu vederea chestiuni care ti-ar putea afecta sanatatea sau semnalele de alarma pe care ar putea sa ti le transmita propriul organism.

Agitatia mentala o ia inaintea capacitatii fizice si s-ar putea sa constati, mai ales in prima jumatate a anului, ca ti-ai cam iesit din forma. Nu neglija racelile de sezon, prezinta-te la medic si evita automedicatia, pentru ca esti predispus la complicatii si recidive. Plamanii pot fi mai sensibili, mai ales pana in iunie si apoi incepand cu 18 septembrie, asadar mare atentie la pneumonii!

Saturn se intoarce in Scorpion, pentru tine casa sanatatii, in perioada 15 iunie- 18 septembrie si te poti simti mai obosit si mai deprimat. Este posibil sa revina o afectiune cu care te-ai confruntat la finele lui 2014. Este o perioada buna pentru a-ti face analize si pentru a descoperi cum iti poti ajuta organismul sa se refaca. Miscarea si o alimentatie sanatoasa, bogata in vitamina C, pot face minuni in prag de sezon rece.

RAC

Saturn iti traverseaza casa sanatatii pana in iunie si, apoi, incepand cu luna septembrie. Acest lucru nu inseamna ca te imbolnavesti, ci poate insemna ca ar trebui sa arati mai multa responsabiliate in abordarea unui program sanatos de viata.

Este poate momentul sa iesi din rutina, din automatisme si sa iti creezi constient ritualuri zilnice care sa te echilibreze. Fie ca e vorba de prea multa presiune si nemultumire in relatii, fie ca resimti amplificat stresul locului de munca, ai nevoie de ritualuri de linistire, de eliberare.

Fa-ti timp pentru tine si concentreaza-te asupra ta si asupra nevoilor tale! Dar, acest lucru nu inseamna sa te complaci in melancolii si nici sa-ti faci un ritual din a-ti suna prietenul cel mai bun sau prietena cea mai buna pentru a te plange mereu de aceleasi lucruri.

Mai bine mergi la fitness sau la yoga, la un curs de nutritie sau de homeopatie. S-ar putea chiar ca leacul cel mai bun sa fie o persoana de sex opus pe care sa o intalnesti cu prilejul acestor activitati si care, intr-un fel sau altul, sa iti ofere alinare.

Din alta perspectiva, viziunea ta despre diete si despre sanatate, in general, ar putea sa fie nesanatoasa pentru relatia de cuplu sau pentru relatia cu seful, daca vei avea nevoie de un concediu medical prelungit sau daca la birou ai vesnic o mina deprimata si te plangi ba de spate, ba de stomac, ba de dureri de masea.

LEU

Cu Jupiter in semnul tau pana pe 11 august, debordezi de energie, dar optimismul si entuziasmul exagerate, dorinta de a epata te indeamna la actiuni spectaculoase. Acestea insa te pot epuiza rapid. Asadar, modul in care intelegi sa gestionezi energia de care dispui devine un factor important pentru sanatate. Invata sa o conservi. In caz contrar, te vei gasi obosit in momente cheie, vei deveni frustrat. Si, pe langa frictiuni cu cei din jur, iti poate creste aciditatea gastrica.

Lunile mai, septembrie, octombrie pot reprezenta perioade in care sa te simti mai slabit, mai obosit, poate sa fii "suspectat" de anemie. Nu ar fi iesite din comun nici sensibilitatile respiratorii sau alergiile. Capacitatea de aparare si de recuperare a organismului este mai scazuta si de aceea se recomanda sa abordezi un comportament preventiv, de preintampinare a unor posibile imbolnaviri sau raniri.

In luna iulie, se recomanda sa fii atent la ceea ce mananci. Poate ca vei fi tentat sa gusti ceva exotic, daca pleci in vacanta sau ai tendinta de a manca seara tarziu, mult si condimentat. Dar aceste experimente culinare pot avea un efect nefast asupra sanatatii, mai ales pe fondul unor tulburari sau deficiente deja existente.

FECIOARA

Anul 2015 nu anunta probleme majore de sanatate. Prima jumatate a anului te surprinde preocupat de probleme emotionale, te stresezi cu chestiuni legate de parteneriate, de corectitudinea si sinceritatea oamenilor care fac parte din viata ta. Descoperirile pe care le faci nu sunt neaparat incurajatoare, iar acest lucru iti poate crea frustrare, suferinta sau iritare.

Casele triadei psihice si oculte (IV, VIII, XII) sunt activate de Saturn in Sagetator (pana in 15 iunie si incepand cu 18 septembrie), de Uranus in Berbec si de Jupiter in Leu (pana pe 11 august).

Aceasta combinatie incurajeaza desprinderea de trecut, explorarea bagajului subconstient si intelegerea lucrurilor care te conditioneaza. Ai putea intreprinde cure de detoxifiere, dar ele ar trebui insotite de eforturi pentru reechilibrare sufleteasca. Pana pe 15 iunie si apoi incepand cu 18 septembrie ar fi de sapat putin la radacina arborelui genealogic si de incercat reconcilieri cu familia.

Este posibil ca parintii sau alta ruda in varsta, de care esti atasat, sa aiba probleme de sanatate in decursul acestui an. Incearca sa nu te consumi mai mult decat este necesar, desi aceste situatii sunt, de obicei, dificil de gestionat atat fizic, cat si emotional. Dar, daca te imbolnavesti si tu sau daca te epuizezi nervos, nu mai poti fi de folos nimanui. Menajeaza-te!

BALANTA

De cativa ani buni, te preocupa metodele alternative de tratament, tot ceea ce tine de cauzele spirituale, subtile ale bolilor si este posibil sa fi asimilat multe cunostinte, sa fi contactat o serie de specialisti si nespecialisti. Poate chiar ai fost la cursuri de specializare in terapii complementare.

Anul acesta, ti se poate ivi ocazia sa pui in practica (mai ales dupa 11 august) ceea ce ai invatat, fie in cazul unei probleme personale de sanatate, fie in cazul unei rude, a unui parinte care se confrunta cu o problema ce se poate croniciza.

S-ar putea sa constati, in ultimele trei luni ale anului, ca mai ai inca multe de invatat sau conceptiile tale sa fie rasturnate sau contestate de persoana pe care doresti sa o ajuti. Cu toate acestea, in ceea ce te priveste, terapiile naturiste sunt foarte eficiente anul acesta.

Atentie la o predispozitie spre accidentari si raniri in februarie si martie. Daca acestea sunt predispozitii, sa le spunem, de sezon, o chestiune care ar putea sa te sacaie cam tot anul tine de sistemul digestiv, de tot ceea ce presupune asimilare, absorbtie. Totul se poate accentua dupa 11 august, cand Jupiter intra in Fecioara si iti va activa prin opozitie cu Neptun casele sanatatii.

Pot fi afectate, in special, Balantele care au sensibilitati ale ficatului sau predispozitii spre ficat gras, dar si cele care au diabet. Nici nivelul colesterolului nu ar trebui pierdut din vedere. Nu este recomandat sa incalci acum regimurile alimentare prescrise de medic. Te-ar putea ajuta sa-ti faci un orar precis al meselor, pe care sa il respecti fara cracnire si sa ai grija la nivelul de lecitina din organism.

SCORPION

Dornic sa realizezi cat mai multe lucruri, sa-ti gasesti valoarea si sa te afirmi, ai tendinta de a trece cu vederea odihna si, in general, un stil de viata sanatos. Sau s-ar putea sa gandesti ca o pastila buna alunga neplacerile legate de sanatate.

Cu Uranus in casa sanatatii, poti avea parte de tot felul de surprize, de simptome nemaiintalnite sau de (re) izbucniri bruste ale unor afectiuni (cronice). De aceea, este recomandat sa faci tot posibilul pentru a te mentine intr-o forma fizica si psihica buna. Iar acest lucru nu inseamna sa inghiti vitamine din cutie, ci sa te alimentezi sanatos si sa te odihnesti cand trebuie.

In perioada 22 ianuarie- 21 februarie fii atent la ceea ce mananci pentru ca digeri mai greu, te poti trezi cu crampe, balonari si o senzatie proeminenta de disconfort. Toate acestea te pot incetini, te poti simti lipsit de chef si de idei. Apoi, pana in mai, beneficiezi de foarte multa energie din partea astrelor, dar aceasta se poate transforma in surescitare.

Cel mai probabil, pana la finele lui aprilie te poti confrunta cu zile cu foarte multa energie, urmate de zile in care te poti simti complet epuizat. Incearca sa iti pastrezi calmul si sa consumi alimente cu un continut scazut de zahar. Este, de asemenea, indicat sa consumi mai putina cafea si sa eviti sucurile carbogazoase.

Din 15 iunie pana pe 18 septembrie, Saturn se intoarce in semnul tau, ceea ce poate insemna o scadere de imunitate si senzatie de oboseala. Se poate sa resimti mai puternic simptomele unor probleme de sanatate deja existente, sa te confrunti cu infectii diverse sau sa te ingrijoreze starea in care se afla unghiile, parul si/sau pielea.

In perioada 18 septembrie- 10 octombrie, nu neglija rinichii. Este posibil sa elimini o piatra sau sa te confrunti cu o infectie. Nu trata lucrurile cu superficialitate ca sa nu transformi totul intr-o problema pe termen lung.

SAGETATOR

Sanatatea va reprezenta un sector important in agenda lui 2015. Cu siguranta aceasta ar putea contine o serie de programari la medic, macar pentru un control, doua, de rutina.

Cu Saturn in semnul tau (pana in 15 iunie si apoi din 18 septembrie), se pot accentua simptome preexistente, se pot activa afectiuni mai vechi, ar putea scadea imunitatea. De aceea, ar fi indicat sa nu neglijezi nici cea mai mica raceala si sa incerci sa pastrezi un regim de viata echilibrat de-a lungul intregului an.

Din fericire, pana pe 11 august, Jupiter din Leu iti ofera suficienta energie pentru a-ti pastra optimismul, increderea in fortele proprii, entuziasmul.

Riscul de a avea probleme respiratorii, de a contracta viroze, pneumonii este mai crescut in a doua jumatate a lunii mai. Nu lasa tusea sa scape de sub control, i-ati cateva zile libere si stai acasa pana incepi sa iti revii. De asemenea, in perioada 19 mai- 12 iunie, esti mai predispus la a-ti accidenta picioarele. Asa ca fii atent pe unde calci, la modul cel mai propriu cu putinta.

Din a doua jumatate a lunii iunie si pana in a doua jumatate a lunii septembrie, Saturn activeaza casa bolilor cronice si a sanatatii psihice. Este important sa reusesti sa ramai pozitiv, activ, desi acum te poti confrunta cu afectiuni pe care le-ai ignorat tot anul trecut.

CAPRICORN

Sanatatea iti poate juca feste de-a lungul intregului an si probabil ca nu ar strica o privire mai atenta la dizarmoniile interioare si la programele subconstiente pentru a te putea echilibra. Este foarte posibil sa te sperie o multime de lucruri, sa simti ca "bagajul" interior de indoieli, emotii si frustari a devenit un fel de povara care te demoralizeaza si iti submineaza eforturile spre progres.

Indicat ar fi sa iti faci timp pentru tine, pentru putina meditatie, pentru relaxare si odihna. Acestea nu reprezinta o pierdere de timp, ci mai degraba un timp necesar recuperarii tale fizice si psihice. Jupiter sprijina, din Leu, eforturile tale de echilibrare pana in luna iunie. Dar, ar fi foarte bine, sa nu te limitezi la a trata simptome, ci sa cauti radacina problemelor de sanatate cu care te confrunti.

Se poate ca, in decursul acestui an, sa te necajeasca mai mult decat de obicei sciatica, articulatiile soldurilor, dar este posibil sa te confrunti si cu un moral cam scazut, de unde senzatia de sufocare in fata responsabilitatilor. Exercitiile de respiratie pot face minuni, mai ales daca te vor bantui anxietatile.

Teama de schimbare isi poate face simtiti coltii, mai ales in decursul lunilor martie si aprilie, iar acest lucru poate duce la cresteri ale tensiunii arteriale, ale pulsului. Este important sa nu treci cu vederea aceste stari si sa cauti solutii de linistire si de gestionare constructiva a stresului.

VARSATOR

De cativa ani buni treci prin schimbari importante, esti intr-un proces de transformare interioara care ti-a adus numeroase satisfactii, dar si foarte mult stres. Daca suferi de orice forma de disfunctie hormonala, anul acesta este indicat sa iti monitorizezi cu mai mare atentie starea de sanatate, mai ales in perioadele cuprinse intre 22 ianuarie- 12 februarie, 19 mai- 12 iunie si 18 septembrie- 10 octombrie.

De asemenea, dupa 11 august si, in special, in ultimele doua luni ale anului, te poti confrunta cu crize, eruptii, perderi anormale in greutate.

Daca nu ai avut pana acum probleme speciale cu echilibrul hormonal in organism, nu trece cu vederea anul acesta tendintele spre ingrasare sau pierderile inexplicabile in greutate, durerile articulare (la varste tinere acestea ar putea fi anormale), starile de oboseala sau de surescitare, infectiile urinare, palpitatiile, transpiratiile anormale sau caderea excesiva a parului.

Se recomanda sa faci miscare pentru a scapa de stres, de tensiunile interioare, fie ca apelezi la gimnastica aerobica, dans, zumba sau sporturi de contact. In perioada 15 iunie- 18 septembrie, controalele medicale sunt foarte indicate, desi se prea poate ca recomandarile medicului sa nu iti convina.

PESTI

Daca in vara lui 2014 ai simtit nevoia sa faci schimbari in regimul de viata, in ceea ce priveste dieta sau ai decis sa reorganizezi ritmul activitate- odihna, incearca sa nu renunti la acestea in decursul lui 2015.

Daca Anul Nou te surprinde in plin exces alimentar, cel mai probabil vei petrece primele trei luni ale anului luptandu-te cu kilogramele in plus, cu probleme digestive sau cu un nivel crescut al zaharului in sange. Daca nu te neglijezi si nu ignori afectiunile mai vechi, ai sanse bune de recuperare, de insanatosire, de echilibrare, pana in luna iunie.

In perioada 15 iunie- 11 august, Pestii cu probleme de hipertensiune si/sau diabet ar trebui sa fie atenti la starea de sanatate si sa se fereasca de excese. Stresul poate fi un factor agravant si, de aceea, ar fi indicat sa cauti metode de (re)echilibrare emotionala.

Este foarte posibil sa descoperi o metoda neconventionala de tratament care sa iti dea peste cap toate conceptiile despre medicina alopata si despre cea holistica.

Incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie, te poate afecta serios boala unei rude in varsta, dar la fel de bine poate fi vorba despre starea de sanatate a copiilor tai.

Horoscop oferit de ASTRODEX.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Rebecca a încălcat regulamentul competiției! Ce decizie va anunța Andreea Mantea: „M-ai mințit și pe mine și pe noi toți”. Aflați ce se va întâmpla cu soarta concurentei în episodul de luni, 23 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Larisa Iordache, cuprinsă de dorul mamei sale: „Mi-e dor să mă zăpăcească, mi-e dor să îmi spună că nu am făcut aia bine, că nu i-a plăcut aia. Aveam și momente în care eram pe un piedestal.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Motivul pentru care Stela Enache este dezamăgită de Ștefan Bănică Jr.: ”A cântat piesa cu Oana Sîrbu”

Sfatul zilei din 24 septembrie 2024: Nu te descuraja!

Rebecca a încălcat regulamentul competiției! Ce decizie va anunța Andreea Mantea: „M-ai mințit și pe mine și pe noi toți”. Aflați ce se va întâmpla cu soarta concurentei în episodul de luni, 23 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies