Horoscopul sanatatii tale! Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce sa mananci

Horoscopul sanatatii tale! Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce sa mananci
Horoscopul sanatatii tale! Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce sa mananci

Fiecare zodie guverneaza o parte a corpului tau. In functie de ce probleme de sanatate ai putea avea, trebuie sa eviti anumite alimente.

Berbec:
Zodie guvernata de cap, avand ca organ sensibil glandele suprarenale, Berbecul trebuie sa-si mentina o dieta echilibrata, care sa-i asigure surplusul de energie pe care este tentat mereu sa-l consume. Substanta critica a corpului este fosfatul de potasiu, care se gaseste, de exemplu, in rosii, masline, nuci, linte, fasole, ceapa, salata verde.

Taur
Taurul este bine sa nu devina prea lenes si sa urmeze un program moderat, dar constant, de exercitii fizice.

O substanta de prezenta careia taurul trebuie sa se ingrijeasca este sulfatul de sodiu, care asigura echilibrul lichidelor in corp, si care se gaseste in hrean, conopida, spanac, ceapa, sparanghel, castraveti si nuci.

Gemeni:
Pentru ca planeta Mercur, care guverneaza zodia, este cea care face legatura intre minte si diferitele organe ale trupului, gemenii se vor simti adesea ca si cum starea sufleteasca li s-a extins in corp.
Sensibili cand vine vorba de aparatul respirator, gemenii trebuie sa aiba grija ca alimentatia sa contina clorura de potasiu, substanta lor esentiala, care se gaseste in telina, mazare, rosii, morcovi, spanac, portocale, prune si piersici.

Rac:
Persoanele nascute in aceasta zodie au ca organ central tocmai stomacul, fiind lesne de inteles de ce au tendinta de a se ingrasa odata cu trecerea anilor. Mai grav este insa ca ele ar putea avea probleme stomacale si chiar ulcer daca nu isi controleaza din timp regimul alimentar.


Leu:
Zona guvernata de Leu este cea a coloanei vertebrale, spatelui si inimii. Inima este asociata emotiilor, iar spatele curajului. Insa tot aceste zone sunt si cele sensibile pe care de multe ori nativii acestor zodii le pun in pericol din cauza ca sunt tentati sa depuna eforturi mari. Spatele lor oboseste mai repede decat in cazul altor zodii.

Fecioara:
Zodie al carei trup este guvernat de sistemul nervos si de intestine, fecioarele risca adesea sa-si transforme stresul in senzatie de rau fizic.
Substanta critica a fecioarelor este, ca si la Taur, sulfatul de sodiu, care se gaseste in hrean, conopida, spanac, ceapa, sparanghel, castraveti si nuci.

Balanta:
Pentru ca organele sensibile ale acestei zodii sunt rinichii si regiunea lombara, vom recunoaste intotdeauna spatele bine sculptat al unei Balante. O zodie a echilibrului, balanta nu va fi prea des tentata de excesul alimentar, insa ea va trece in extrema cealalta un insuficient consum de lichide si, implicit, probleme ale rinichilor si dureri de spate.
Mineralul esential este fosfatul de sodiu, care echilibreaza acizii si bazele din corp si care se gaseste in alimente precum capsuni, stafide, porumb, ridichii, mazare, ceapa, sfecla, rosii si faina de ovaz.

Scorpion:
Scorpionii, guvernati de planeta Pluto, sunt celebri pentru ca arata batrani cand sunt tineri si tineri cand sunt batrani – si asta pentru ca esenta trupului lor sta in reproducere. Zona aparatului reproducator este insa si cea mai sensibila si predispusa la imbolnaviri.
Mineralul esential al scorpionilor este sulfatul de calciu, care repara tesuturile si previne bolile. Sulfatul de calciu este prezent in conopida, visine, smochine, sparanghel, ceapa, tomate, nuca de cocos.

Sagetator:
Guvernata de Jupiter, zodia Sagetatorului isi concentreaza sensibilitatea in jurul ficatul, al coapselor si al soldurilor. Desi au mijloc de viespe in tinerete, multe sagetatoare tind sa castige in greutate odata cu anii, iar kilogramele se pun tocmai pe solduri.
Cu un ficat sensibil, ele trebuie sa aiba mereu grija la alimentatie si sa se fereasca de virusul hepatic.

Capricorn:
In ceea ce priveste zodia Capricornului, zonele guvernante sunt oasele, cartilagiile, incheieturile si dintii. Problemele de sanatate care pot aparea sunt in general legate de reumatism, artroza, nevralgie sau alte afectiuni ortopedice. Mineralul esential al zodiei este fosfatul ce calciu, esential in formarea oaselor, si care sa gaseste in lamai, portocale, telina, papadie, broccoli, spanac, smochine.

Varsator:
In general, varsatorii au trupuri zvelte, cu picioare frumoase si o tendinta moderata de ingrasare. Zonele lor sensibile sunt gleznele, tibia, incheieturile, dar si sistemul circulator. Principalele probleme de sanatate care pot aparea sunt cele legate de vasele de sange astuparea arterelor, anemie, presiune sangvina mica. Mineralul esential al zodiei este clorura de sodiu banala sare de bucatarie.

Pesti:
Dansatorii zodiacului, pestii sunt cunoscuti pentru picioarele lor bine sculptate. Zona guvernatoare este insa intotdeauna si cea mai sensibila alaturi de membrane si tesuturi mucoase. Din punct de vedere alimentar, pestele este inclinat spre excesul de alcool mai mult decat spre cel de mancare, o mare problema a sa fiind mesele la ore tarzii de noapte. De aceea, un pic de echilibru si de rutina in obiceiuri nu i-ar strica deloc.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies