Oul fiert perfect este foarte greu de realizat. Fie albusul este prea tare, fie galbenusul este prea uscat.
Totul se intampla pentru ca un ou este format din doua substante diferite. Asa ca ar trebui sa fierbi oul la temperaturi diferite pentru a obtine textura dorita. Albusul de ou se fierbe corect la 82 de grade, in timp ce galbenusul se fierbe la 77 de grade.
Chef-ul american J. Kenji Lopez-Alt a testat modul in care se fierb ouale perfect.
A pus multe oua in apa fiarta timp de 30 de scunde, apoi a adaugat cateva cuburi de gheata pentru a scadea temperatura. La fiecare 30 de secunde a scos cate un ou pentru a verifica ce consistenta are.
Asa arata rezultatele.
Totul se intampla pentru ca un ou este format din doua substante diferite. Asa ca ar trebui sa fierbi oul la temperaturi diferite pentru a obtine textura dorita.
Albusul de ou se fierbe corect la 82 de grade, in timp ce galbenusul se fierbe la 77 de grade.
Chef-ul american J. Kenji Lopez-Alt a testat modul in care se fierb ouale perfect.
A pus multe oua in apa fiarta timp de 30 de scunde, apoi a adaugat cateva cuburi de gheata pentru a scadea temperatura. La fiecare 30 de secunde a scos cate un ou pentru a verifica ce consistenta are.