Musacaua este un aliment prezent in special in bucataria tarilor din Balcani si Orientul Indepartat. Iata de ce avem pentru musacaua de post.
Ingrediente
1.5 kg cartofi
1 kg vinete
2-3 dovlecei
2 cepe
3 linguri de ulei
3-4 rosii
200 ml suc de rosii
oregano
cimbru
piper
boia dulce
sare
Mod de preparare
Fierbem cartofii in coaja dupa care ii lasam sa se raceasca si ii curatam.
Intr-o craticioara se pune uleiul, ceapa taiata marunt si rosiile taiate in cubulete potrivite. Se calesc timp de 2-3 minute dupa care vom adauga dovleceii bine scursi de apa si vinetele coapte si tocate.
Craticioara se ia de pe foc si amestecul se lasa la racorit.
Intr-un vas pentru gratinat sau o tava unsa cu putin ulei se aranjeaza feliile de cartofi. Peste aceste felii se pune un strat de amestec de legume. Vom continua sa punem cartofi si amestec de legume, asigurandu-ne ca ultimul strat va fi unul de cartofi. Se toarna apa- cca 300 ml- si se pune la cuptor pentru 20-25 de minute.
Daca doriti ca in final cartofii aflati deasupra sa aiba o culoare frumoasa si sa fie bine rumeniti, preparati un amestec de 1 lingurita de boia dulce si 2 linguri de ulei si ungeti-i cu ajutorul unei pensule. Serviti acest fel de mancare cu salate de legume sau verdeturi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro