Negrese cu caramel si covrigei sarati! Nu ai mai mancat asa ceva niciodata!

Negrese cu caramel si covrigei sarati! Nu ai mai mancat asa ceva niciodata!
Negrese cu caramel si covrigei sarati! Nu ai mai mancat asa ceva niciodata!

Aceasta reteta de negrese este incredibil de gustoasa. Combinatia de dulce cu sarat va fi pe placul tau.

 

Ingrediente
1 lingurita sare de mare
400g zahar
100g dulceata de lapte
1 varf de sare de masa
280g faina
200g unt sarat
1 lingurita extract de vanilie
150g unt
100ml smantana pentru frisca
150g covrigei sarati
80g cacao
200g ciocolata neagra
16 covrigei
sarati
4 oua
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si unge o tava cu unt. Mixeaza cele 150 de grame de covrigei sarati si topeste untul sarat. Combina bine si preseaza compozitia pe fundul tavii.
Topeste cele 150 de grame de unt intr-o tigaie si ia de pe foc.
Adauga zaharul, cacao si extracul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, amestecand usor. Incorporeaza faina, apoi adauga mixtura in tava, peste baza de covrigi.
Mixeaza sarea de mare cu dulceata de lapte. Adauga patru linguri de dulceaza peste amestecul de briose si niveleaza. Coace timp de 25 de minute, apoi scoate din cuptor si raceste la temperatura camerei. Pune la frigider timp de o ora sau doua.
Rupe ciocolata intr-u vas. Incalzeste smantana pana ajunge in punctul de fierbere, apoi adauga peste ciocolata. Lasa sa se topeasca, amestecand incontinuu. Adauga peste negresa. Pune covrigeii intregi si lasa ciocolata sa se raceasca.
sursa

Ingrediente

1 lingurita sare de mare
400g zahar
100g dulceata de lapte
1 varf de sare de masa
280g faina
200g unt sarat
1 lingurita extract de vanilie
150g unt
100ml smantana pentru frisca
150g

covrigei sarati
80g cacao
200g ciocolata neagra
16 covrigei sarati
4 oua

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si unge o tava cu unt. Mixeaza cele 150 de grame de covrigei sarati si topeste untul sarat. Combina bine si preseaza compozitia pe fundul tavii.

Topeste cele 150 de grame de unt intr-o tigaie si ia de pe foc.
Adauga zaharul, cacao si extracul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, amestecand usor. Incorporeaza faina, apoi adauga mixtura in tava, peste baza de covrigi.

Mixeaza sarea de mare cu dulceata de lapte. Adauga patru linguri de dulceaza peste amestecul de briose si niveleaza. Coace timp de 25 de minute, apoi scoate din cuptor si raceste la temperatura camerei. Pune la frigider timp de o ora sau doua.


Rupe ciocolata intr-u vas. Incalzeste smantana pana ajunge in punctul de fierbere, apoi adauga peste ciocolata. Lasa sa se topeasca, amestecand incontinuu. Adauga peste negresa. Pune covrigeii intregi si lasa ciocolata sa se raceasca. 

sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Lidia Fecioru este o bunică care își răsfață nepoții! "Eu le dăruiesc iubire necondiționată. Cu mine au voie să facă multe, ai înțeles? "

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies