Nu poti renunta la micul dejun cu carbohidrati? Uite cateva variante mai sanatoase

Nu poti renunta la micul dejun cu carbohidrati? Uite cateva variante mai sanatoase
Nu poti renunta la micul dejun cu carbohidrati? Uite cateva variante mai sanatoase

Daca esti genul de persoana care adora sa manance un produs de patiserie dimineata, cu o cafea buna sau un suc proaspat de fructe, avem cateva solutii mai sanatoase pentru a avea grija de silueta ta in timp ce iti satisfaci poftele.

1. In loc de covrigul cu susan sau bagheta unsa cu unt/branza topita, opteaza pentru unt de arahide. Are mai putine calorii si grasimi saturate, dar si proteine. Cauta un unt natural, facut doar din alune, fara zahar sau alti adititvi. Daca nu iti plac alunele, incearca crema de branza sau de avocado.

2. Inlocuieste freshul de portocale cu frutul in sine. Cel cumparat din magazine are zahar adaugat si, sa fim sincere, e greu sa iti faci un suc acasa sau la birou.

O portocala este mai ieftina si beneficiezi de toate vitaminele ei daca o mananci direct.

3. Dulciuri din comert. Inlocuieste-le cu un sandvis cu unt de arahide si dulceata, gem sau jeleu cu mai putin zahar.

4. Inlocuieste frappe-ul cu ice coffee. In locul unei bauturi calorice si plina de zahar, opteaza pentru o cafea rece in care poti adauga diverse arome ca scortisoara sau cacao.


5. Inlocuieste cerealele din comert cu fulgi de ovaz. Fulgii au numai beneficii pentru organismul tau, sunt ieftini si merg de minune cu iaurt, lapte sau fructe de padure. Acestea au un index glicemic scazut si ajuta la stabilizarea tensiunii.

6. Inlocuieste iaurtul cu fructe din comert cu unul facut acasa. Ia un iaurt mai sarac in grasimi, o punga de fructe congelate sau proaspete si amesteca-le pentru un mic dejun delicios sau o gustare intre mese!

Sursa: huffingtonpost.com

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Sarp Akkaya, actorul care joacă rolul Sergen Günay în serialul „Tablou de familie”! Iată cu cine este căsătorit carismaticul actor și cum a fost surprins în compania soției sale

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies