"O felie din Rai" - nu poti rezista acestei prajituri!

"O felie din Rai" - nu poti rezista acestei prajituri!

Aceasta prajitura delicioasa are un gust unic caruia nu ii poti rezista.

 

Ingrediente:
Pentru foi:
650 gr faina
9 linguri lapte
9 linguri de zahar
1 lingurita otet
9 linguri ulei
3 galbenusuri
1 lingurita amoniac
Pentru crema:
1 lingura faina
10 linguri zahar
250 ml frisca
200 ml lapte
3 oua
10 gr gelatina
Mod de preparare:
Amesteci zaharul cu laptele si uleiul si le pui pe foc mic sa dea doua clocote. Apoi, le lasi la racit.
Stingi amoniacul cu otetul si il adaugi in compozitia cu lapte, dupa care pui si galbenusurile cu faina.
Amesteci, framanti si imparti aluatul in 3 bucati din care intinzi 3 foi. Coci fiecare foaie cate 8 minute pe fundul tavii si le lasi dupa aceea la racit.
Freci bine galbenusurile cu faina, le oparesti cu laptele fierbinte, amesteci si pui crema pe foc pana devine ca o smantana. Prepari si gelatina si incorporezi in acest amestec. Lasi apoi crema la racit si bati separat frisca si albusurile cu zaharul.
Dupa ce crema s-a racit, amesteci usor cu frisca si albusurile.
Intr-o tava mare de cuptor asezi alternativ foi si putina crema intre fiecare foaie, iar ultimul strat trebuie sa fie unul generos de crema. Pe laturi, in loc de decor, poti folosi firimituri rezultate de la foi. Lasi totul asa de pe o zi pe alta.
Sursa

Ingrediente:

Pentru foi:


650 gr faina
9 linguri lapte
9 linguri de zahar 
1 lingurita otet
9 linguri ulei 


3 galbenusuri 
1 lingurita amoniac

Pentru crema:

1 lingura faina 
10 linguri zahar 
250 ml frisca 
200 ml lapte
3 oua 
10 gr gelatina 

Mod de preparare:


Amesteci zaharul cu laptele si uleiul si le pui pe foc mic sa dea doua clocote. Apoi, le lasi la racit.

Stingi amoniacul cu otetul si il adaugi in compozitia cu lapte, dupa care pui si galbenusurile cu faina.
Amesteci, framanti si imparti aluatul in 3 bucati din care intinzi 3 foi. Coci fiecare foaie cate 8 minute pe fundul tavii si le lasi dupa aceea la racit.

Freci bine galbenusurile cu faina, le oparesti cu laptele fierbinte, amesteci si pui crema pe foc pana devine ca o smantana. Prepari si gelatina si incorporezi in acest amestec. Lasi apoi crema la racit si bati separat frisca si albusurile cu zaharul.
Dupa ce crema s-a racit, amesteci usor cu frisca si albusurile.

Intr-o tava mare de cuptor asezi alternativ foi si putina crema intre fiecare foaie, iar ultimul strat trebuie sa fie unul generos de crema. Pe laturi, in loc de decor, poti folosi firimituri rezultate de la foi. Lasi totul asa de pe o zi pe alta. 

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cotlet de porc cu ierburi aromatice, rețeta pregătită de Diana Bart. “Este o alegere excelentă. Ideal pentru cei care țin diete”

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Primele imagini cu fiul Getei Sterp! Sora lui Culiță a vrut să împărtășească asta cu toată lumea. Abia și-a putut stăpâni emoțiile

Sanda Țăranu a rupt prietenia cu Marina Voica: "Asta e viața. Nu pot să dau vina". Ce spun cele două despre această situație

O ZODIE va primi o oportunitate greu de refuzat săptămâna aceasta!

Teodora cedează și izbucnește în plâns din cauza lui Robi! „Nu ți-e rușine puțin?”. Aflați ce i-a făcut concurentul în episodul de duminică, 10 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Polițist de 21 de ani, găsit mort în baia secției de poliție unde lucra. Cum s-a petrecut tragedia


Cookies