Pasca este un preparat traditional care nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa in perioada sarbatorilor pascale. De data aceasta, iti propunem sa iesi din rutina culinara a Pastelui si sa incerci pasca poloneza, un preparat delicios, cu o textura fina si un gust rafinat.
Ingrediente:
1. Blatul:
- 300 g de faina;
- 150 g de zahar;
- 150 ml de lapte;
- 100 g de unt;
- 1 ou;
- 3 linguri de cacao
- 1 plic de praf de copt;
- esenta de vanilie;
- un varf de cutit de sare.
2. Crema de branza:
- 500 g de branza vaci bine scursa;
- 150 g de faina;
- 2 oua;
- 300 g de zahar;
- 1 pliculet zahar vanilat;
- 80 g de unt;
- 100 g de stafide.
3. Glazura:
- 100 g de ciocolata menaj;
- 50 g de unt.
Cum se prepara pasca poloneza
Pentru prepararea blatului, pune intr-un vas untul, zaharul si oul si amesteca-le bine pana cand obtii o crema. Adauga pudra de cacao, laptele, sarea, esenta de vanilie si faina care, in prealabil, a fost amestecata cu praful de copt. Omogenizeaza compozitia pentru blat, apoi las-o deoparte pana pregatesti crema de branza.
Pentru prepararea cremei, amesteca branza, galbenusurile, zaharul, faina, untul si aromele. Bate albusurile spuma si adauga-le peste celelalte ingrediente, incorporandu-le usor. In final, adauga si stafidele care, in prealabil, au fost inmuiate in apa.
Pasca poloneza poate fi pusa acum in forma si introdusa la cuptor. Unge o forma rotunda cu unt si tapeteaz-o cu faina sau cu hartie de copt si toarna ¾ din compozitia blatului. Deasupra, pune crema de branza si restul de compozitie din blat. Baga forma in cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute.
Dupa expirarea timpului, scoate pasca poloneza de la cuptor si las-o sa se raceasca. Intre timp, pregateste glazura, topind ciocolata menaj la bain-marie, impreuna cu untul si cu cateva picaturi de ulei. Toarna glazura fierbinte peste pasca si da-o din nou la rece.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro