Aceasta reteta este o combinatie de blat crocant, caramel, ciocolata, bacon si bourbon. Sigur nu ai mai mancat.
Ingrediente
1 Jack Daniels
200g ciocolata neagra
100ml smantana pentru frisca
1 lingura sirop de artar
400g lapte condensat
4 felii de bacon
185g unt la temperatura camerei
75g zahar pudra
150g faina
75g amidon
1 lingurita de fulgi de sare de mare
Mod de preparare
Pune o oala cu apa la fiert si adauga cutia de lapte de condensat in ea, complet scufundata. Lasa pe foc timp de 4 ore, apoi lasa la racit. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Pune baconul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace timp de 15 minute in cuptor, pana cand este crocant. Apoi pune-l intr-un procesor alimentar si macina-l.
Bate untul si zaharul impreuna pana cand este moale. Incorporeaza baconul. Adauga faina in amestec, alaturi zahar si amidon.
Pune hartie de copt intr-o tava de 20x20cm si preseaza aluatul. Coace timp de 20 minute si apoi lasa la racit.
Amesteca sarea de mare, Jack Daniels si laptele condensat si pune peste aluat.
Lasa la frigider pana cand se intareste caramelul.
Rupe ciocolata in felii, incalzeste smantana si siropul intr-o oala pana cand fierb, apoi adauga ciocolata. Ia de pe foc si amesteca pana cand se topeste complet.
Lasa sa se raceasca usor, apoi adauga peste caramel. Mai pune la frigider pentru doua ore.
Ingrediente
1 Jack Daniels 200g ciocolata neagra 100ml smantana pentru frisca 1 lingura sirop de artar 400g lapte condensat 4 felii de bacon 185g unt la
temperatura camerei 75g zahar pudra 150g faina 75g amidon 1 lingurita de fulgi de sare de mare
Pune o oala cu apa la fiert si adauga cutia de lapte de condensat in ea, complet scufundata.
Lasa pe foc timp de 4 ore, apoi lasa la racit. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Pune baconul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace timp de 15 minute in cuptor, pana cand este crocant. Apoi pune-l intr-un procesor alimentar si macina-l.
Bate untul si zaharul impreuna pana cand este moale. Incorporeaza baconul. Adauga faina in amestec, alaturi zahar si amidon.
hartie de copt intr-o tava de 20x20cm si preseaza aluatul. Coace timp de 20 minute si apoi lasa la racit.
Amesteca sarea de mare, Jack Daniels si laptele condensat si pune peste aluat. Lasa la frigider pana cand se intareste caramelul.
Rupe ciocolata in felii, incalzeste smantana si siropul intr-o oala pana cand fierb, apoi adauga ciocolata. Ia de pe foc si amesteca pana cand se topeste complet.
Lasa sa se raceasca usor, apoi adauga peste caramel. Mai pune la frigider pentru doua ore.