Prajitura cu crema de lapte! Uite ce usor se prepara!

Prajitura cu crema de lapte! Uite ce usor se prepara!
Prajitura cu crema de lapte! Uite ce usor se prepara!

Ti-e pofta de o prajitura buna cu crema de lapte? Incearca aceasta reteta simpla.

 

Blat: 4 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 8 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de rom.
Crema: 2 galbenusuri, 500 ml lapte, zeama de la o lamaie, 50 g amidon, un praf de sare, 150 g zahar.
Decor: ciocolata cu alune.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana ce compozitia devine o spuma lucioasa.
Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si cacaua. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua. Crema se prepara astfel: se pune laptele pe foc, iar cand da in colocot se ia de pe foc.
Peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare se adauga laptele caldut, zeama de lamaie si apoi se pun din nou pe foc, amestecand continuu pana da in clocot. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Se asaza prima foaie intr-o tava, se insiropeaza, apoi se intinde jumatate din crema, se asaza a doua foaie, iar restul de crema se intinde, apoi se rade deasupra ciocolata cu alune.
Sursa

Blat: 4 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 8 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de rom.

Crema: 2 galbenusuri, 500 ml lapte, zeama de la o lamaie, 50 g amidon, un praf de sare, 150 g zahar.

Decor: ciocolata cu alune.



Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana ce compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si cacaua. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua.
Crema se prepara astfel: se pune laptele pe foc, iar cand da in colocot se ia de pe foc. Peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare se adauga laptele caldut, zeama de lamaie si apoi se pun din nou pe foc, amestecand continuu pana da in clocot. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Se asaza prima foaie intr-o tava, se insiropeaza, apoi se intinde jumatate din crema, se asaza a doua foaie, iar restul de crema se intinde, apoi se rade deasupra ciocolata cu alune.


Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Larisa Uță, despre bunurile pe care le are împreună cu fostul soț, Alin Oprea. Ce ar mai fi, de fapt, de împărțit. „În momentul acesta o dăm înapoi oricând vrea el.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

EDITORIAL: The Floor - un show care te ține cu ochii pe micul ecran!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies