Prajitura cu mascarpone si miez de cafea! Un deliciu fara egal

Prajitura cu mascarpone si miez de cafea! Un deliciu fara egal
Prajitura cu mascarpone si miez de cafea! Un deliciu fara egal

Daca vrei un desert special, poti sa incerci sa prepari aceasta prajitura delicioasa. Are cu adevarat un gust desavarsit, care te cucereste de la prima bucatica.

Ingrediente

Pentru blat:
100 g biscuiti
50 g unt
1 plic zahar vanilat
Pentru jeleul de cafea:
250 ml cafea tare
zahar dupa gust
10 g gelatina
Pentru crema:
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
100 ml lapte evaporat
3 linguri zahar fin
7 g gelatina
1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare:

Jeleul de cafea:


Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.



Preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina, sa nu aiba nici un fir de zat. Adaugam gelatina si omogenizam. Turnam intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se intareste.

Blat:

Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau cu sucitorul. Untul topit il turnam peste biscuiti si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.
Rasturnam compozitia intr-o tava detasabila (18 cm diametru)  si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele evaporat.
Adaugam frisca batuta, amestecand usor.

Gustati si mai adaugati zahar, in caz ca o sa considerati necesar.

Gelatina o topim la baine-marie sau la microunde. Pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam.

Scoatem jeleul de cafea din forma si-l punem pe mijlocul blatului de biscuiti.


Turnam apoi compozitia pentru crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste. Eu am lasat peste noapte.

Se scoate inelul detasabil, nu inainte de a trece cu lama unui cutit de jur imprejurul prajiturii. Se orneaza dupa preferinta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies