Prajitura "Macarena" cu mac si smantana! Desert ca la bunica acasa!

Prajitura
Prajitura "Macarena" cu mac si smantana! Desert ca la bunica acasa!

Imbina intr-un mod inedit ingrediente folosite adesea in mancaruri sarate cu produse dulci si arome specifice prajiturilor.

 

Ingrediente
Aluat:
160 g zahar
3 oua
1 pliculet praf de copt
150 g unt
150 g faina
100 g mac
Crema:
450 g smantana grasa
160 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 pliculet foite gelatina
Mod
de preparare
Pregateste mai intai blatul: freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adauga, pe rand, ouale si apoi macul. Amesteca faina cu praful de copt, separat, apoi incorporeaza-le in ingredientele umede.
Pune aluatul intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si baga blatul la cuptor, 30 de minute, la foc potrivit. Intre timp, prepara crema.
Pune foitele de gelatina la inmuiat.
Amesteca smantana cu gelatina si zaharul, pana se topeste, apoi aromeaz-o cu zahar vanilat. Lasa blatul sa se raceasca inainte de a pune crema deasupra. Lasa prajitura la frigider, 3-4 ore, inainte de a o servi.
Sursa

Ingrediente

Aluat:

160 g zahar
3 oua
1 pliculet praf de copt
150 g unt
150 g faina
100 g mac

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Crema de zahar ars fara coacere!

Crema:



450 g smantana grasa
160 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 pliculet foite gelatina

Mod de preparare


Pregateste mai intai blatul: freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adauga, pe rand, ouale si apoi macul. Amesteca faina cu praful de copt, separat, apoi incorporeaza-le in ingredientele umede.

Cea mai usoara prajitura cu gem! E gata imediat!!

Pune aluatul intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si baga blatul la cuptor, 30

de minute, la foc potrivit. Intre timp, prepara crema. Pune foitele de gelatina la inmuiat.

Amesteca smantana cu gelatina si zaharul, pana se topeste, apoi aromeaz-o cu zahar vanilat. Lasa blatul sa se raceasca inainte de a pune crema deasupra. Lasa prajitura la frigider, 3-4 ore, inainte de a o servi.

Sursa



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies