Prajitura Sfantului Fanurie este o prajitura cu specific grecesc, gustoasa si usor de pregatit. Desi nicio scriere nu precizeaza nimic in legatura cu mama Sfantului Fanurie, exista o puternica traditie in Grecia si Cipru, legata de "fanuropite", prajiturile Sfantului Fanurie, care se dau de pomana pentru sufletul mamei acestuia.
Ingrediente:
- 375 ml. ulei de masline extra virgin
- 500 g. Zahar
- 1 kg. Faina
- 375 ml. apa calduta
- 125 ml. Coniac
- 250 ml. suc proaspat stors de portocale
- 300 g. stafide
- 1/2 lingurita nucsoara pudra
- 1 varf de cutit cuisoare pudra
- 1 lingurita scortisoara pisata
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 plic praf de copt (10 g.)
- miere
- nuca (o jumatate de cana) tocata sau susan
Cum se prepara:
Amestecam zaharul cu uleiul de masline pana cand acesta se dizolva. Se adauga apa calduta, coniacul, condimentele si bicarbonatul dizolvat in sucul de portocale. Int-un bol separat, amestecam faina, praful de copt si stafidele. Adaugam acesta compozitie peste cea initiala (compusa din ulei si zahar etc).
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro