Inventatorul acestei diete, Silvano Cattaneo, susţine ca o dieta nu trebuie sa impuna o restricţie excesiva deoarece risca sa provoace depresie si nefericire, deci alimente cum sunt zaharul si uleiul trebuie folosite cumpatat, dar nu demonizate.
Dieta Paradis are trei mari faze, caracterizate de uz limitat de sare si de prepararea moderata a alimentelor. În fiecare dintre faze este important modul de preparare, se recomanda la cuptor sau la aburi pentru a nu altera ingredientele; se folosesc mult ierburi aromatice si o supa de legume groasa pe care se bazeaza aproape fiecare masa si care inlocuieste untul, uleiul si smantana.
Prima faza a dietei promite sa slabeasca; prevede consumul a 900 de calorii pe zi si este o dieta mediteraniana hipocalorica (exclude grasimile vegetale si vinul, dar nu cafeaua si ceaiul), la care se adauga cure homeopatice, estetice, aromaterapie, fizioterapie, fitoterapie si hidroterapie.
A doua faza este asemanatoare cu prima (insa permite vinul), prevede 1.200 de calorii pe zi si are rol de detoxifiere.
A treia faza, cu rol energetic, mareste numarul de mese si cantitatea de hrana, interzicand in continuare consumul de grasimi saturate si de prajeli, ajungand la 1.600 de calorii pe zi.
Sursa: csid.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro