Reteta clasica de strudel de mere bavarez!

Reteta clasica de strudel de mere bavarez!
Reteta clasica de strudel de mere bavarez!

Aceasta este reteta clasica a strudelului cu mere bavarez, delicios si gata imediat!

 

Ingrediente
1 kg mere
1 lingurita de otet
50 g migdale tocate
50 g stafide
5 lingurite Rom
50 g pesmet
1 plic de  zahar vanilat
75 g unt topit margarina
3  lingurite esenta de lamaie
100g zahar
Ingrediente pentru aluat
5
linguri de apa calduta
50 g de margarina sau unt
1 varf de cutit de sare
200 g faina de grau
25 min. timpul de pregatire
45 min. Timpul de gatire
Se pune faina intr-un bol.  Adaugam sare, apa, o lingurita de otet si se adauga untul iar cu un mixer de mana se face aluatul pana devine neted.
Dupa preparare se lasa sa se odihneasca 30 min  intr-un vas cald, uscat dupa ce a fost preparat in forma de minge si presarat cu putina faina si sare.
Umplere:
Merele se curata de coaja, scoatem semintele si le taiem in batoane subtiri. Intr-un castron le amestecam cu esenta de lamaie si romul.
Aluatul il punem pe un prosop, il intindem la o dimensiune de 50X70cm  si il stropim cu putin unt topit.
Apoi presaram pesmet, punem merele, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si migdalelele. Umplutura poate fi pana la 3 cm dupa care rulam aluatul cu umplutura si il stoarcem putin la capete si il punem in tava pe o foaie de copt data cu unt.
Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute.
Se serveste si cald presarat cu zahar pudra. Pute adauga la servire frisca si inghetata de vanilie.
Reteta oferita de Restaurant Danke Bavaria.

Ingrediente

1 kg mere
1 lingurita de otet
50 g migdale tocate
50 g stafide
5 lingurite Rom
50 g pesmet
1 plic de  zahar vanilat
75 g unt topit margarina
3  lingurite esenta de lamaie


100g zahar

Prajitura Milionarilor- gata in 10 minute, fara coacere!!

Ingrediente pentru aluat

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

5 linguri de apa calduta
50 g de margarina sau unt
1 varf de cutit de sare
200 g faina de grau

25 min.

timpul de pregatire
45 min. Timpul de gatire

Se pune faina intr-un bol.  Adaugam sare, apa, o lingurita de otet si se adauga untul iar cu un mixer de mana se face aluatul pana devine neted.

Dupa preparare se lasa sa se odihneasca 30 min  intr-un vas cald, uscat dupa ce a fost preparat in forma de minge si presarat cu putina faina si sare.

Prajitura cu mere si biscuiti, fara COACERE!

Umplere:


Merele se curata de coaja, scoatem semintele si le taiem in batoane subtiri. Intr-un castron le amestecam cu esenta de lamaie si romul.  Aluatul il punem pe un prosop, il intindem la o dimensiune de 50X70cm  si il stropim cu putin unt topit.

Apoi presaram pesmet, punem merele, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si migdalelele. Umplutura poate fi pana la 3 cm dupa care rulam aluatul cu umplutura si il stoarcem putin la capete si il punem in tava pe o foaie de copt data cu unt.

Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute.
Se serveste si cald presarat cu zahar pudra. Pute adauga la servire frisca si inghetata de vanilie.

Reteta oferita de Restaurant Danke Bavaria.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies