Daca vrei sa prepari un piure delicios, ai nevoie sa stii cateva trucuri importante.
"Pentru un piure cu adevarat cremos, cartofii trebuie sa piarda in timpul prepararii o cantitate cat mai mare din umezeala pe care o contin in mod natural. De aceea, incercati sa pregatiti cartofii pentru piure copti in cuptor, pe pat de sare, 45-60 de minute, la 180-200 de grade Celsius.
Spalati, uscati, cu o crestatura adanca de vreo 0.5 cm, pe diametrul lor.
Sarea şi crestatura vor ajuta hotarator la evaporarea lichidului care n-ar fi bine sa ajunga in preparatul final, imbogatit cu unt, lapte, galbenuş de ou etc, in functie de utilizarea finala.
Scoşi din cuptor, taiati in jumatati chiar pe crestatura despre care vorbeam şi lasati sa se racoreasca inainte de a-i pasa.", scrie Viorel Copolovici pe pagina sa de Facebook.
"Pentru un piure cu adevarat cremos, cartofii trebuie sa piarda in timpul prepararii o cantitate cat mai mare din umezeala pe care o contin in mod natural.
De aceea, incercati sa pregatiti cartofii pentru piure copti in cuptor, pe pat de sare, 45-60 de minute, la 180-200 de grade Celsius.
Spalati, uscati, cu o crestatura adanca de vreo 0.5 cm, pe diametrul lor. Sarea şi crestatura vor ajuta hotarator la evaporarea lichidului care n-ar fi bine sa ajunga in preparatul final, imbogatit cu unt, lapte, galbenuş de ou etc, in functie de utilizarea finala.
Scoşi din cuptor, taiati in jumatati chiar pe crestatura despre care vorbeam şi lasati sa se racoreasca inainte de a-i pasa.",
scrie
Viorel Copolovici pe pagina sa de Facebook. Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro