Stii deja ca unele combinatii sunt facute unele pentru altele. Insa sigur nu te-ai gandit sa incerci aceste combinatii.
1. Ananas si branza albastra- Atunci cand sunt combinate, interactioneaza si accentueaza ambele arome.
2. Ciocolata calda si avocado- Adauga avocado in ciocolata calda pentru un plus de savoare si de textura.
3. Capsuni si parmezan- Acidul butiric di parmezan reactioneaza cu flavonoidele din capsuni si le maresc dulceata si savoarea.
4.
Ciocolata neagra si sfecla- Ambele contin o componenta, pirazina, astfel incat, combinate, au un gust excelent.
5. Ciocolata si sos de soia- Sarea din soia accentueaza aroma ciocolatei. In plus ambele alimente contin componente care se stimuleaza reciproc din punct de vedere al gustului.
6. Castraveti murati si inghetata- Aceasta combinatie declanseaza anumite schimbari in creier.
Sarea din castravete este necesara pentru circulatia sangelui si metabolismul celular, in timp ce zaharul si grasimile din inghetata ofera energie.
7. Bacon si gem- Aceasta combinatie dulce-sarata are o textura foarte interesanta. Gateste cateva felii de bacon, pune-le intre doua felii de paine, apoi intinde gemul tau preferat.
8. Cafea si portocale- Daca pui putin suc de portocale in cafea, aceasta va deveni mai putin amara.
9. Castraveti murati si branza cheddar- Trucul este sa mananci cheddar maturat care va taia sarea din castraveti.
10. Crema de ciocolata si cartofi prajiti- Sarea accentueaza gustul si schimba perceptia de dulce dintr-un fel de mancare.
Sursa: prevention.com
1. Ananas si branza albastra- Atunci cand sunt combinate, interactioneaza si accentueaza ambele arome.
2. Ciocolata calda si avocado- Adauga avocado in ciocolata calda pentru un plus de savoare si de textura.
3. Capsuni si parmezan- Acidul butiric di parmezan reactioneaza cu flavonoidele din capsuni si le maresc dulceata si savoarea.
4. Ciocolata neagra si sfecla- Ambele contin o componenta, pirazina, astfel incat, combinate, au un gust excelent.
5. Ciocolata si sos de soia- Sarea din soia accentueaza aroma ciocolatei. In plus ambele alimente contin componente care se stimuleaza reciproc din punct de vedere al gustului.
6. Castraveti murati si inghetata- Aceasta combinatie declanseaza anumite schimbari in creier. Sarea din castravete este necesara pentru circulatia sangelui si metabolismul celular, in timp ce zaharul si grasimile din inghetata ofera energie.
7. Bacon si gem- Aceasta combinatie dulce-sarata are o textura foarte interesanta. Gateste cateva felii de bacon, pune-le intre doua felii de paine, apoi intinde gemul tau preferat.
8. Cafea si portocale- Daca pui putin suc de portocale in cafea, aceasta va deveni mai putin amara.
9. Castraveti murati si branza cheddar- Trucul este sa mananci cheddar maturat care va taia sarea din castraveti.
10. Crema de ciocolata si cartofi prajiti- Sarea accentueaza gustul si schimba perceptia de dulce dintr-un fel de mancare.
Sursa:
prevention.com Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro