Uite care sunt nebanuitele motive pentru care iti este mereu foame!

Uite care sunt nebanuitele motive pentru care iti este mereu foame!
Uite care sunt nebanuitele motive pentru care iti este mereu foame!

Daca nu esti insarcinata sau la inceputul menopauzei, dar mananci foarte des, trebuie sa te intrebi care sunt motivele pentru care nu te poti abtine de la mancarea nesanatoasa, relateaza The Huffington Post.

„Foamea este nevoia fiziologica de calorii, apa si sare. Dieta, hormonii,emotiile sunt printre factorii care ne declanseaza apetitul.”, a spus expertul in nutritie, Maggie Moon. Daca iti este foame in exces, sanatatea ta mentala si fizica poate fi afectata. Sistemul imunitar este dat peste cap de mesele neregulate si dese.

1. Nu te hidratezi. Foamea este uneori mascata de sete.Ti se pare ca iti este foame, dar de fapt corpul tau are nevoie de lichide.

Confuzia are loc in hipotalamus partea creierului care controleaza foamea si setea. Poti preveni acest lucru hidratandu-te constant. In loc sa mananci o punga de chips, incearca sa bei un pahar mare de apa si asteapta 15 minute sa vezi daca iti revine foamea.

2. Nu te odihnesti indeajuns. Somnul este un factor important in sanatate. Daca dormi putin si agitat, doi hormoni se declanseaza si iti creaza probleme.

Grenalina hormonul responsabil pentru apetit, creste, iar leptina care iti da senzatia de satietate, scade si mananci produse cu prea multi carbohidrati. Trebuie sa dormi intre 7-8 ore pe noapte pentru a iti regla apetitul.

3. Mananci prea multi carbohidrati cu absorbtie rapida. Gogosile, produsele de patiserie si prajiturile sunt pline de carbohidrati nesanatosi si nu iti ofera senzatia de satietate. Mananca in locul lor multe fibre (alune, mere, fistic).

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

4. Te lupti cu stresul. Probleme de la locul de munca sau relatiile provoaca stres. Acest lucru este des intalnit, insa te face sa ai o alimentatie necorespunzatoare. Stresul iti provoaca nivele mari de adrenalina si iti deregleaza cortizolul, hormonul stresului. Iti reduce si serotonina si iti pacaleste corpul sa ii fie foame.

Sunt recomandate lectiile de yoga si muzica linistitoare precum cea ambientala.

5. Bei alcool. Paharul de vin dinaintea cinei iti stimuleaza foamea chiar daca tocmai ai mancat. Un studiu publicat in  “Apettite” demonstreaza ca persoanele cere consuma alcool mananca alimente bogate in calorii. Bauturile alcoolice te deshidrateaza si te pacalesc ca iti este foame. Ca sa eviti acest lucru, obisnuieste-te sa mananci inainte de a bea alcool si sa alternezi cocktailurile cu cate un pahar cu apa.

6. Nu mananci suficiente proteine. Desi suna ciudat, daca ai in farfurie mai multe proteine si grasimi sanatoase iti vei potoli foamea pe termen lung. Cele mai bune surse de proteine le au: iaurtul grecesc, ouale, carnea slaba si cerealele integrale.

7. Nu mananci destule grasimi. Ca si proteinele, grasimile nesaturate iti potolesc foamea.Senzatia de satietate dureaza si mananci atuncic cand iti este cu adevarat foame.

Alimentele bogate in grasimi sanatoase sunt semintele, avocado, uleiurile si nucile.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

8.

Sari peste mese. Un alt motiv pentru care nu mananci sanatoas este saritul peste una din mese. Daca stomacul tau este gol pentru prea mult timp, hormonul responsabil cu foamea grenalina iti da peste cap metabolismul. Ca regula generala, nu lasa mai mult de 4-5 ore sa treca intre mese.

9. Imaginile si reclamele cu mancaruri delicioase. Facebook si Pinterest sunt bombardate de retete, poze si videoclipuri cu mancare. Reclamele cu pizza de la televizor la care te uiti noaptea iti starnesc poftele. In 2012, un studiu publicat in “Obesity” a demonstrat ca atunci cand te uiti la imagini cu diferite mancaruri iti creste nivelul hormonal de grelina.Mirosul are acelasi efect. Te stimuleaza involuntar sa salivezi si in mod automat sa ti se faca foame.

10. ”Inhalezi” mancarea. Chiar daca stomacul este plin, nu i-ai dat voie creierului sa iti creeze starea de satietate. Incearca sa mananci incet, sa savurezi fiecare inghititura si sa te bucuri de ritualul unei mese bune si sanatoase. Dupa ce termini de mancat, asteapta 20 de minute pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Lidia Fecioru este o bunică care își răsfață nepoții! "Eu le dăruiesc iubire necondiționată. Cu mine au voie să facă multe, ai înțeles? "

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies