Uite de ce e bine sa mananci alimente NEGRE!

Uite de ce e bine sa mananci alimente NEGRE!
Uite de ce e bine sa mananci alimente NEGRE!

Alimentele negre isi iau pigmentul de la aceeasi substanta de la care si-o iau si alimentele rosii sau mov – antocianina. Antocianina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti si exista aproape 300 de diferite tipuri de antocianine, culoarea alimentelor nefiind data de numarul lor, ci de PH-ul plantei. In plus, antocianinele reduc inflamatia si sprijina sistemul imunitar.

Iata si cele mai cunoscute alimente negre de pe piata:

Fasolea neagra

Fasolea neagra este bogata in fibre si are o digestie lenta, fapt ce permite formarea microorganismelor sanatoase in sistemul digestiv. Impreuna cu orezul brun, fasolea neagra formeaza combinatia perfecta de proteine, foarte necesara in dietele vegetarienilor. De asemenea, fasolea neagra contine molibden, un mineral care ajuta la defalcarea sulfatilor pe care ii gasim in vin.

Este bogata in vitamina B6 si acid folic, prin urmare este alimentul perfect pentru femeile insarcinate, dar si pentru cei care au probleme cu stresul.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Semintele de susan negre

Semintele de susan negre contin 20% proteine si o cantitate mare de magneziu, un nutrient esential in reducerea presiunii arteriale si in relaxarea muschilor dupa efort.

Atat semintele, cat si uleiul de susan, contin o substanta anti-inflamatorie numita sesamol, foarte buna pentru mentinerea sanatatii pielii.  Cu toate acestea, cea mai importanta calitate a semintelor de susan negre este data de cantitatea de calciu pe care o contin. O mana de astfel de seminte contine mai mult calciu decat un pahar de lapte, deci sunt recomandate mai ales celor care au intoleranta la lactoza, asigurand necesarul zilnic de calciu de care au nevoie.

Ceaiul negru

Ceaiul negru este savuros atat simplu, dar si in diferite combinatii, fiind cunoscut pentru calitatea de a reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. In plus, protejeaza oasele si, prin continutul de polifenoli, sprijina memoria si invatarea, reducand riscul aparitiei Parkinsonului.

Afla mai multe aici!



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert aruncă bomba în gală! „N-am venit aici să-mi găsesc iubită”. Aflați cum reacționează Giuly duminică, 22 deptembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies