Foarte mulți români sărbătoresc ziua de 1 Mai la mare, în special în Vama Veche, stațiune destinată tuturor celor care își doresc să petreacă până în zori și să se relaxeze pe plajă. Dacă ai deja în plan acest lucru, trebuie să știi cum să te pregătești pentru una dintre cele mai faine experiențe!
Pe lângă Mamaia și Costinești, stațiuni în care cu greu ne găseam cazări verile trecute, se numără acum și Vama Veche, din ce în ce mai aglomerată în fiecare an. Deși statisticile efectuate în cursul ultimelor luni arată faptul că ultima stațiune de la Marea Nagră este cu mult mai scumpă în comparație cu celelalte, turiștii au luat cu asalt cazările la pensiunile și hotelurile din Vama Veche.
Citeste si: 5 Destinaţii de vacanţa exotice unde îţi poţi petrece concediul în 2022
Cum să te pregătești pentru o vacanță de 1 mai în Vama Veche
Transportul și cazarea
În ultimii ani, Vama Veche a adunat zeci de mii de tineri din toate colțurile țării și nu numai. Mulți nu dispun de mașini personale, astfel că își rezervă bilete de tren sau de autobuz cu câteva săptămâni buni înainte de începerea sezonului, asta pentru a fi siguri că
Biletele de tren pot fi achiziționate online, direct din platforma CFR Călători, iar cele de autobuz diferă în funcție de agențiile corespunzătoarea fiecărui punct de plecare din țară. Gara din Mangalia este ultima din rută, indiferent de unde se pleacă. De aici și până în Vama Veche, tinerii obișnuiesc să meargă cu un microbuz sau cu un taxi, în funcție de preferințe.
Biletul de tren dus-întors București-Mangalia costă 120 de lei, la clasa a II-a, iar durata călătoriei este de aproximativ 4 ore. Din Sibiu și până în Mangalia, de exemplu, călătorii trbuie să se pregătească de nu mai puțin de 10 ore de mers. Un bilet costă 220 de lei, tot la clasa a II-a.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Camerele la pensiuni sau hoteluri trebuie rezervate cu câteva săptămâni bune înainte de plecare, asta pentru a nu risca să fie toate ocupate. Dacă sunteți un grup mare, este indicat să vorbiți direct cu proprietarul imobilului respectiv, nu prin agenții, pentru a vă asigura că este totul în regulă. În astfel de cazuri, aceștia cer un avans din întreaga sumă pe care trebuie să o plătiți la sfârșitul vacanței, pentru a se asigura că locurile rămân valabile până în perioada pe care ați ales-o.
Citeste si: Ce se poate vizita în CRETA. Care sunt cele 8 obiective turistice pe care merită să le vizitezi
Bugetul pentru vacanța de 1 Mai în Vama Veche
Vama Veche nu mai este o stațiune ieftină, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul anilor. Foarte mulți români va trebui să scoată din buzunare între 15.000
Tradiția de 1 Mai în Vama Veche este din ce în ce mai scumpă de la an la an, dar românii nu se dau în lături nici așa, mai ales acum că toate restricțiile împotriva Covid-19 s-au ridicat și pot petrece în voie până în zori.
Cele mai ieftine cazări sunt în camping, acolo unde poți veni cu propriul cort sau poți opta pentru închirierea unuia. Exceptând această variantă, cele mai ieftine cazări pentru mini-vacanța de 1 Mai sunt în casele localnicilor, însă mulți dintre ei nu mai acceptă turiști din cauza experiențelor neplăcute din anii trecuți.
Pentru o pensiune de 3 stele, de exemplu, tarifele variază între 250 și 300 de lei pe noapte.
Citeste si: Ce se poate vizita în LEFKADA. Care sunt cele 7 obiective turistice pe care merită să le vizitezi
Vama Veche este un loc plin de magie
Stațiunea nu mai este simbolul stilului hippie, însă magia acesteia nu s-a evaporat. Diversitatea socială, nonconformismul, petrecerile cu tematici potrivite fiecărui stil în parte și bunătatea localnicilor încă există în Vama Veche, iar aceste lucruri atrag din ce în ce mai mulți turiști.
An de an, oamenii vin să se distreze în Vama Veche, dar și să guste din libertate în adevăratul sens al cuvântului. Foarte mulți turiști susțin că se relaxează mai mult aici decât în alte stațiuni de la Marea Neagră, lucru care îi bucură enorm pe localnici.