Se pare că există anumite alimente care ajută la procesul de anti-îmbătrânire. Însă știați care sunt acestea?
Aflați din rândurile următoare care sunt alimentele pe care le puteți consuma, astfel încât pielea să fie mult mai strălucitoare.
10. Avocado
Pe locul 10 se află avocado. Se pare că dacă vei continua să consumi avocado, nenumărate persoane afirmă faptul că te vei îngrășa din cauza conținutului său ridicat de grăsimi.
Citește și: Magia avocado-ului. Beneficiile nebănuite asupra sănătății atunci când mănânci un avocado in fiecare zi
9. Fructe de pădure
Pe locul 9 se află fructele de pădure.
Toate acestea, indiferent care sunt, conțin proprietăți antioxidante care ajută la prevenirea, dar totodată și la întârzierea anumitor tipuri de leziuni celulare, motiv pentru care trebuie să fie consumate regulat astfel încât poate ajuta și la reducerea umflării și durerilor articulațiilor, acestea fiind recomandate chiar și de către medici pentru că îmbunătățesc totodată și abilitățile cognitive și ajută la prevenirea bolilor urinare, Alzheimer și demență.8. Morcovi
Pe locul 8 se află morcovii. Este cunoscut deja faptul că această legumă este una dintre cele care vă pot proteja foarte bine ochii, dar în plus, datorită betacarotenului pe care îl conține, aceasta este substanța care transformă morcovul într-o sursă foarte bogată de vitamina A, ajutând totodată retine și alte părți ale ochiului să funcționeze mult mai bine. De asemenea, morcovul vă protejează și pielea de expunerea la razele UV, însă se recomandă totodată să fie consumați cruzi, deseori, pentru că odată ce sunt gătiți își vor pierde numărul de
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
7. Lămâie
Pe locul 7 se află lămâia. Citricele vor reprezenta întotdeauna o sursă principală de vitamina C, dar totodată și acid folic, acestea 2 ajutând împreună la scăderea nivelului de colesterol dar și acidului uric din sânge, odată ce le veți consuma mai des.
6. Usturoi
Pe locul 6 se află usturoiul. Acesta se pare că este folosit în special pentru înlătura infecțiile din corp, bineînțeles dacă este folosit și în mod corect, deseori acesta fiind utilizat pe pâine, dat fiind faptul că beneficiile sunt extrem de incredibile, având proprietăți bactericide care fac din acest supliment anti-îmbătrânire să fie unul dintre
cele mai bune antibiotice naturale, echilibrând totodată și colesterolul și îmbunătățește circulația sângelui, în cele din urmă reducând și riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer.5. Ulei de măsline
Pe locul 5 se află uleiul de măsline. Acestea reprezintă o parte foarte esențială a unei diete sănătoase, în cazul în care o ținem, iar în cazul în care tot nu o ținem, îl putem include foarte bine în alimentația noastră, ajutând la o rutină de îngrijire a pielii, pe lângă cea interioară. Uleiul de măsline este considerat a fi unul dintre sursele primare de acid alfa linolenic, un acid care ajută la menținerea pielii hidratate și tonifiate, automat prevenind îmbătrânirea acesteia. Pe lângă consumul alături de alte alimente, acesta se poate aplica și în mod extern, mai exact tot ce trebuie să faceți este să aplicați câteva picături de ulei de măsline în jurul ochilor înainte de a merge la culcare, fără să îl clătiți, astfel încât pielea va rămâne netedă și hidratată, dar totodată va reduce și aspectul liniilor fine. De asemenea, și dimineața puteți utiliza câteva picături de ulei de măsline ca înlocuitor al loțiunii tonifiante, aplicând un strat subțire sub ochi, chiar în loc de cremă pentru a scăpa astfel de riduri. Cu alte cuvinte, uleiul de măsline are efect principal antirid, hidratează totodată și conferă catifelarea pielii tale, iar bineînțeles că se poate utiliza fără greșeală și ca mască de față sau crema obișnuită folosită zilnic.
4. Roșii
Pe locul 4 se află roșiile. Pe lângă faptul că acestea sunt suculente și absolut delicioase, fac minuni și pentru sănătate. Roșiile sunt cunoscute pentru sursa lor bogat de nutrienți, vitamina A, C, dar și acid folic, protejând astfel pielea împotriva radiațiilor UV, dar totodată roșiile sunt și cele care previn bolile cardiovasculare, dat fiind faptul că licopenul este foarte ușor de absorbit în momentul în care roșiile sunt gătite și combinate cu puțin ulei de măsline. De asemenea, pe lângă faptul că uleiul de măsline se poate folosi ca o mască, chiar și roșiile se pot folosi ca o mască naturală, automat din feliile de roșii, care ajută pielea obosită și stresată. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați feliile de roșii timp de aproximativ 20 de minute, o dată pe săptămână, astfel încât să ajute la hidratare, iar pielea să se întoarcă la tinerețea de altădată. De asemenea, în momentul în care aveți vreo inflamație a pielii, tot ce trebuie să faceți este să frecați sucul de roșii pe față, astfel încât să se îmbunătățească totodată și nuanța pielii, dar și să scăpați de inflamație.
3. Pește
Pe locul 3 se află peștele. În această categorie intră mai exact tonul, somonul, anșoaul, dar și calcanul. Acestea sunt sursele de pește excelente, care conțin acizi grași omega 3, ajută totodată la regenerarea celulelor și la menținerea colesterolului scăzut. Pe lângă toate acestea, aceste tipuri de pește ajută la îngrijirea pielii, previn daunele oxidative care apar odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, se recomandă ca somonul să fie copt la cuptor, presărat cu sare și piper negru măcinat, acoperit cu câteva crenguțe de rozmarin și felii de lămâie, iar ulterior stropit cu ulei de măsline și copt până ajunge la punctul de fierbere.
2. Turmeric
Pe locul 2 se află turmericul. Această plantă se regăsește deseori sub formă de pulbere, dar devine din ce în ce mai populară în zilele noastre, dat fiind faptul că are proprietăți anti-cancer digestive, dar totodată și antiinflamatorii care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, automat oferind și energia de care aveți nevoie și starea de spirit mult mai bună.
1. Jambon
Pe locul unu se află jambonul. Acest tip de șuncă ajută la prevenirea pierderii de masă musculară, asociat odată cu procesul de îmbătrânire, conținând o sursă infinită de potasiu și vitamine din grupul B, dar totodată trebuie consumat puțin mai rar, dat fiind faptul că deține totodată și o sursă mai mare de sodiu.