10 alimente bogate în colagen pentru articulații. Adaugă-le în dieta ta și vei fi campioană la mișcare

10 alimente bogate în colagen pentru articulații. Adaugă-le în dieta ta și vei fi campioană la mișcare

Deși avem nevoie de el în fiecare zi, nu multe persoane consumă alimente bogate în colagen. Însă ar trebui cu siguranță să le adăugați în dietă!

Aflați din rândurile următoare ce este mai exact colagenul, de unde îl puteți lua, dar și alimentele care au un nivel crescut de colagen de care nu știați până în acest moment.

 

Ce este colagenul și de ce este important pentru articulațiile tale

Colagenul reprezintă o proteină care este structurală și de obicei, se regăsește într-o cantitate destul de mare, făcând parte din corpul nostru.

Se poate găsi atât la nivelul pielii, în firele de păr, în articulații, cât și în alte țesuturi conjunctive. Colagenul este responsabil pentru abilitatea pe care o avem atunci când ne mișcăm.

Astfel, colagenul este foarte important atunci când vorbim despre momentele în care am înaintat în vârstă și se poate ca articulațiile noastre să nu mai funcționeze atât de bine, precum o făceau acum ceva timp. Prin urmare, această proteină ne poate ajuta să revenim la mobilitatea de care avem nevoie.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ceaiul de CRUȘIN, cel mai puternic laxativ

 

De unde îți poți lua porția zilnică de colagen

Există nenumărate variante de unde puteți obține doza zilnică de care are nevoie organismul vostru, de colagen.

Printre acestea se numără și anumite alimente, suplimente sau chiar produse cosmetice.

Aceste produse cosmetice care au în componența lor colagen, vin sub formă de fiole sau creme pentru față, care funcționează pentru a proteja pielea de diverși factori externi. Vă puteți crea chiar o rutină de îngrijire a tenului pentru a avea rezultatele pe care le doriți.

Pe lângă faptul că vă ajută să aveți o piele mai sănătoasă, colagenul vă poate ajuta și pentru sănătatea articulațiilor, îmbunătățirea metabolismului, reducerea celulitei, dar și pentru păr și unghii cu adevărat puternice.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: CITEȘTE: Cum să oprești pofta de mâncare

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Alimente bogate în colagen pentru articulații

Somonul  

Somonul este unul dintre cele mai bogate alimente în colagen, ci efect benefice, anti-îmbătrânire. Este bogat în grăsimi esențiale Omega-3, pentru sănătatea pielii și a tenului.

Roșiile  

Roșiile sunt bogate în antioxidanți, poate accelera producția de colagen. De asemenea, conțin vitamina C, care poate ajuta destul de mult la reducerea ridurilor și poate oferi pielii un aspect mai sănătos.

Ardeii  

Ardeii iuți sunt benefici pentru hidratarea corpului și a pielii, iar ardeii grași sunt bogați în vitamina A, care stimulează elasticitatea pielii și îi oferă strălucire.

Citricele  

Citricele sunt bogate în vitamina C și au capacitatea de a transforma anumiți amino-acizi în colagen. De asemenea, vitamina C protejează organismul de toxinele care se află în mediul înconjurător.

Avocado  

Avocado este un produs ce conține vitamina E, ajută la prevenirea descompunerii colagenului din organism, iar totodată conține și grăsimi benefice pentru piele, uleiul de avocado crescând producția de colagen.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 4 Reţete cu AVOCADO pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

Ouăle  

Ouăle conțin sulf și ajută la producerea colagenului și la detoxifierea hepatică, însemnând faptul că toxinele care amenință colagenul sunt eliminate din organism.

Semințele  

Semințele, cele de dovleac sunt o sursă de zinc și stimulează producția de colagen. De asemenea, zincul ajută la regenerarea rapidă a pielii. Semințele de chia conțin grăsimi de tip Omega-3, care stimulează întinerirea și hidratarea naturală a pielii, conferindu-i un aspect mai neted și mai luminos.

Fructele de pădure  

Fructele de pădure joacă un rol major în producerea colagenului și oferă pielii un aspect mai tânăr și mai sănătos.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Fructele cu coajă lemnoasă  

Fructele cu coajă lemnoasă (nucile, alunele de pădure, castanele, migdalele, fisticul etc.)-  conțin grăsimi sănătoase, în special Omega-3. Incluse în alimentație sub formă unor gustări, aceste fructe pot încetini îmbătrânirea pielii, dar și înaintarea în vârstă.

Carnea  

Carnea, cea de vită îndeosebi este foarte bogată în colagen, fiind extrem de benefică pentru sănătatea pielii și tenului. Hidratează și menține aspectul tânăr și ferm.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cu ce se mănâncă CARTOFII DULCI. Această legumă are o istorie bogată și multe valori nutritive.

 

Alimente bogate în colagen vs. suplimente

Dacă stăm să comparăm puțin ceea ce putem consuma pentru a oferi organismului nostru doza de care are nevoie de colagen, aceasta se poate regăsi și în anumite suplimente.

Atunci când vorbim despre alimente, acestea, ca suplimentele, au o influență serioasă în sănătatea noastră, dar și în modul în care vom arăta. Pe lângă faptul că anumite alimente conțin și colagen, ne putem bucura și de alte proprietăți ale acestora, precum: vitamina C, zinc și cupru (citrice, ardei, roșii, broccoli și verdețuri). În plus, acestea pot conține minerale și proteine pe care le putem consuma din carne, fructe oleaginoase, cereale integrale sau fructe de mare.

Pe de altă parte, dacă vă hotărâți să luați suplimente pe bază de colagen, trebui să știți înainte că acestea nu trebuie luate pentru că așa ați considerat, ci se recomandă să consultați un medic specialist, înainte. În condițiile în care aveți deja o alimentație echilibrată, nu va fi nevoie să mai luați și suplimente. Dar dacă totuși ați consultat medicul și doriți să le luați, suplimentele se pot regăsi sub formă de pastile sau pudră hidrolizată, astfel o puteți adăuga în supe, sosuri sau smoothie-uri.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum poți susține eficient sănătatea articulațiilor tale



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ceaiul de crușin, cel mai puternic laxativ

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină