10 alimente care ne mențin tineri

10 alimente care ne mențin tineri
10 alimente care ne mențin tineri

Există nenumărate alimente pe care le consumăm zilnic. Însă știați care dintre acestea sunt cele care ne pot menține tineri?

Aflați din rândurile următoare în ce constă mai exact o alimentație sănătoasă. În plus, descoperiți și care sunt cele 10 alimente care ne pot menține tineri și sănătoși.

 

În ce constă o alimentație sănătoasă

În ciuda faptului că nenumărate persoane consideră că o alimentație sănătoasă, ține doar de alimentele pe care le consumăm, se pare că, de fapt, o alimentație sănătoasă înseamnă o alimentație echilibrată, conform celor declarate de către nutriționistul Mario Popescu.

Echilibrul este principiul după care trebuie să ne ghidăm, atunci când vrem să abordăm o alimentație sănătoasă și implicit să ne identificăm cu un stil de viață sănătos.(...)

O alimentație echilibrată înseamnă o alimentație în care trebuie să introducem foarte, foarte multe alimente. Tot ceea ce natura ne oferă. Cu cât sunt mai variate alimentele sănătoase, cu atât o să ne bucurăm practic, de ani lungi și sănătoși.”,

a spus nutriționistul.

alimente sanatoase
10 alimente care ne mențin tineri[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Ce alimente neperisabile e bine să ai în casă în caz de calamitate. Pot fi păstrate pentru foarte mult timp

 

10 alimente care ne mențin tineri

Lămâile

Primul aliment despre care este vorba atunci când vorbim despre categoria celor care ne pot menține tineri, se află lămâile. Acestea sunt cele care dețin un conținut ridicat de vitamina C.

De asemenea, lămâia în sine, chiar dacă ea este un aliment acid, în momentul în care noi o ingerăm, ea se comportă ca un aliment alcalin, de aceea este foarte bine să o consumăm dimineața pe stomacul gol, cu apă călduță.”, a subliniat Mario Popescu.

Nucile

Un alt aliment este reprezentat de nuci. Acestea sunt ele care dețin multe grăsimi, însă sănătoase, fiind chiar recomandată o doză zilnică de până la 30-40 de grame.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Practic, în dieta noastră, noi ar trebui să introducem ca și gustări în fiecare zi, o sursă de fructe și aici intră tot ce înseamnă nuci românești, nuci de Brazilia, caju, migdale, fistic, dar trebuie să reținem că noi trebuie să le consumăm crude și nu prăjite.”,

a explicat specialistul.

Broccoli

Deși nu este preferat de prea mult persoane, se pare că broccoli-ul este alimentul care se poate consuma fără nicio problemă, și nu în stare crudă sau zilnic.

Broccoli este unul dintre cele mai puternice alimente care luptă împotriva cancerului și asta se datorează suflorafanului, este o enzimă pe care o conține în special broccoli și conopida, dar trebuie să îl consumăm, în bucățele mici, ar trebui să-l lăsăm undeva la 15-20 de minute, apoi îl băgăm în apă fierbinte timp de 2

minute.”, a menționat acesta.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră nu trebuie să lipsească de pe această listă, majoritatea persoanelor știind deja de proprietățile excelente pe care le are asupra organismului, fiind considerată un aliment minune.

Ciocolata neagră este un aliment pe care ar trebui să-l introducem în alimentația noastră, dar nu oricum, ci cu concentrația mai mare de 85% cacao.

Cu cât este mai mare, mai ridicată concentrația de cacao, cu atât ea este mai bogată în antioxidanți. Este un aliment care este un precursor al serotoninei, practic ea induce această stare de relaxare.”, a explicat Mario Popescu.

ce inseamna o alimentatie sanatoasa
10 alimente care ne mențin tineri[Sursa foto: unsplash]

Usturoiul

Usturoiul este un aliment foarte benefic pentru organism, aspect cunoscut din bătrâni. Astfel, odată adăugat în alimentație, ne va feri de bacteriile rele.

Usturoiul este un aliment pe care ar trebui să îl introducem în alimentația noastră, deoarece acesta luptă împotriva tuturor bacteriilor rele pe care le avem în organism. De asemenea, întărește sistemul imunitar foarte mult, asta se datorează alicinei, compusul pe care îl conține usturoiul.”, a adăugat nutriționistul.

Uleiul de măsline

Cel mai sănătos ulei este cel de măsline. Motiv pentru care ar trebui să fie utilizat și în pregătirea diverselor preparate, în locul uleiului de floarea-soarelui.

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de ulei, asta se datorează concentrației mare de Omega 3 pe care o are, raportului optim între Omega 3 și Omega 6.(...) Omega 3 este un antiinflamator și pe lângă faptul că ne va ajuta sistemul cardio-vascular și ne va feri de bolile cardio-vasculare, va ține sub control și colesterolul, trigliceridele și așa mai departe.”, a explicat acesta.

Iaurtul

Atunci când vine vorba despre iaurt, se recomandă să îl consumăm pe cel cu grăsimi, cel fără grăsimi, nefiind atât de benefic pentru organism. Cel cu grăsimi reprezintă o sursă bună de proteine de origine animală completă.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Iaurtul este foarte bun deoarece el hrănește flora noastră intestinală, cea care este responsabilă de peste 70% din funcționarea optimă a sistemului nostru imunitar. Dacă este și îmbunătățit cu bacterii benefice, acestea hrănesc flora intestinală și astfel ne întăresc sistemul imunitar.”, a notat specialistul.

alimentatie sanatoasa
10 alimente care ne mențin tineri[Sursa foto: unsplash]

Albu șul de ou

Se recomandă ca albușul să se consume în cantități mai mari, în comparație cu gălbenușul, și nu pentru că acesta nu reprezintă o sursă bună pentru organism, ci pentru că albușul este o sursă bună de proteină.

Albușul este sursa de proteină din ou și este o sursă foarte valoroasă de proteină, albumina, care se găsește în albuș și este cea mai bună și biodisponibila sursă de proteină pe care ne-o oferă natura.”, a specificat Mario Popescu.

Somonul

Somonul deține o sursă nebănuită de Omega 3, care este un antioxidant foarte puternic.

Somonul este un pește pe care ar trebui să-l introducem în alimentația noastră și nu doar datorită gustului, și asta se datorează grăsimilor sănătoase pe care le conține. Somonul are niște cantități foarte mari de Omega 3, și așa cum spuneam și despre uleiul de măsline.”, a adăugat specialistul.

Fructele de pădure

Fructele de pădure se pot consuma și congelate, chiar dacă anumite persoane consideră că acelea sunt cele care nu dețin la fel de multe vitamine ca cele proaspete.

Nu trebuie să ne ferim de fructele de pădure congelate. Fructele de pădure trebuie să le introducem în alimentația noastră. Cu cât sunt mai colorate mai puternic, cu atât ele conțin mai mulți antioxidanți.(...) Trebuie să avem în vedere că fructele de pădure, cu fiecare zi de expunere la condiții de umiditate, își pierd undeva la 15-25% din proprietăți.”, a încheiat nutriționistul.

care sunt alimentele benefice pentru o dieta
10 alimente care ne mențin tineri[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Câte calorii trebuie să mănânci pe zi în funcție de greutatea pe care o ai



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

7 Idei de mic dejun rapid, sănătos și plin de energie

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies