Există nenumărate ceaiuri care aduc beneficii organismului nostru. Însă știați care sunt beneficiile aduse de ceaiul de cuișoare?
Aflați din rândurile următoare care sunt beneficiile atunci când vine vorba despre ceaiul de cuișoare, în special pentru femeile care au vârsta peste 50 de ani.
10. Reglarea zahărului din sânge
Pe locul 10 se află reglarea zahărului din sânge. Cu alte cuvinte, ceaiul de cuișoare este cel care conține un compus special numit eugenol, acesta fiind cel care îmbunătățește modul în care organismul nostru răspunde la insulină, hormonul care reglează glucoza din sânge.
Citește și: 5 remedii pentru buze crăpate. Numărul 2 nu este deloc scump
Citește și: Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca
9. Întărește sistemul imunitar
Pe locul 9 se află întărirea sistemului imunitar. Bineînțeles că ne dorim ca sistemul nostru imunitar să fie întotdeauna puternic și cât mai rezistent cu putință, în special atunci când înaintăm în vârstă. Astfel, ceaiul de cuișoare este cel care aduce și imunitate pentru corpul nostru dat fiind faptul că deține o sursă bogată de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, iar în plus acesta are și proprietăți antimicrobiene, care ne ajută în momentul în care corpul nostru se ciocnește cu viruși bacterii și celelalte astfel de dăunătoare pentru corpul nostru.
8. Beneficii pentru sănătatea orală
Pe locul 8 se află beneficiile aduse pentru sănătatea orală. Astfel, printre nenumăratele sale proprietăți remarcabile, ceaiul de cuișoare luptă și împotriva bacteriilor orale, acelora care provoacă acumularea plăcii, o respirație mai urât mirositoare dar și carii dentare. Ceaiul de cuișoare conține compuși unici, precum eugenol și acetatul de eugenol care dețin proprietăți antimicrobiene puternice ajutând la îndepărtarea bacteriilor deranjante, menținând astfel o respirație proaspătă și curată.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
7. Suport digestiv
Pe locul 6 se află suportul digestiv.
6. Ameliorarea durerilor articulare
Pe locul 6 se află ameliorarea durerilor articulare. Bineînțeles că odată cu înaintarea în vârstă pot apărea și modificări la nivelul articulațiilor noastre, moment în care cartilajul protector care amortizează articulațiile începe să se uzeze, modificări care pot duce totodată la rigiditatea articulară, disconfort și chiar dureri. Astfel, în momentul în care consumăm ceaiul de cuișoare, eugenolul pe care acesta îl conține intră în sistemul nostru și reduce producția de molecule inflamatorii din corp, atenuând astfel inflamația articulațiilor și durerea care apar odată cu această inflamație. Cu alte cuvinte, ceaiul de cuișoare îmbunătățește confortul general, având și efecte analgezice.
5. Te ajută să slăbești
Pe locul 5 se află faptul că ajută și în procesul de slăbire. Există nenumărate persoane care își doresc să piardă în greutate în special odată cu înaintarea în vârstă, motiv pentru care ceaiul de cuișoare poate ajuta și în acest sens. Bineînțeles că kilogramele în plus nu vor dispărea peste noapte, însă cu toate acestea pot oferi un impuls de care aveți nevoie, datorită compușilor unici care pot accelera metabolismul și totodată pot ajuta la arderea caloriilor, făcând astfel ca enzimele să lucreze mai mult pentru a descompune caloriile și a le transforma totodată în energie. În plus, tot ceaiul de cuișoare este cel care ne ajută să ne controlăm și apetitul reducând astfel poftele venite peste noapte și adăugând corpului nostru sațietatea de care are nevoie.
4. Promovează bunăstarea mentală
Pe locul 4 se află promovarea bunăstării mentale. Bineînțeles că odată cu înaintarea în vârstă și nu numai, pot apărea tot mai des momentele de stres și stările de spirit puțin mai scăzută decât de obicei. Cu toate acestea, ceaiul de cuișoare este cel care ne poate ajuta să gestionăm această bunăstare emoțională, datorită compușilor conținuți de acesta care au proprietăți de îmbunătățire a stării de spirit, interacționând astfel cu receptorii din creier, receptori care sunt asociați cu reglarea dispoziției. În plus, ceaiul de cuișoare poate ajuta și în gestionarea stresului și a anxietății, compuși aromatici din acest ceai având un impact pozitiv asupra stării de spirit și reducând astfel simptomele de anxietate și depresie.
3. Are potențial anti-cancer
Pe locul 3 se află faptul că are potențial anti-cancer. Cancerul este cel care se dezvoltă atunci când celulele corpului încep să crească și să se dividă necontrolat, formând tumori. Cu toate acestea, anumiți compuși care fac parte din ceaiul de cuișoare interferează cu acest proces. Astfel, dacă veți face un obicei din a consuma măcar o ceașcă caldă de ceai de cuișoare, această va oferi corpului un aport de antioxidanți extrem de benefic astfel încât vă va ajuta să mențineți celulele sănătoase și să luptați împotriva radicalilor liberi dăunători.
2. Suport respirator
Pe locul 2 se află suportul respirator. Acest suport respirator vine în ajutorul nostru în special momentele în care ne confruntăm cu o răceală, iar corpul nostru devine din ce în ce mai slab. Astfel, ceaiul de cuișoare este cel care ne vine în ajutor, dat fiind faptul că deține compuși care au o capacitate rece de a acționa ca expectoranți, ajutând astfel mucusul și tusea, eliberând căile respiratorii. Tot acest ceai are și puteri antimicrobiene care ne ajută împotriva agenților patogeni respiratori și ne oferă și proprietățile sale calmante, contribuind la sănătatea respiratorie.
1. Calmează durerile de cap și migrenele
Pe locul unu se află faptul că ne ajută și la calmarea durerilor de cap și a migrenelor. Dacă sunteți deja obișnuit cu apariția durerilor puternice de cap sau a migrenelor, se pare că ceaiul de cuișoare ne va ajuta și în acest sens, datorită compușilor pe care îi conține, având proprietăți analgezice ameliorând astfel durerile de cap și migrenele. Eugenolul este cel care acționează ca un calmant natural al durerii, amorțind nervii și reducând inflamația, odată ce veți începe să consumați din ce în ce mai des câte o ceașcă caldă de ceai de cuișoare, acest ceai ajutând totodată și la relaxarea vaselor de sânge din cap și la scăderea intensității durerii, automat având un efect calmant asupra sistemului nervos, ameliorând tensiunea și durerile de cap legate de stres.