Există fel de fel de tratamente, atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii. Însă știați care sunt beneficiile folosirii mierii în acest sens?
Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 10 beneficii absolut uimitoare, în ceea ce privește îngrijirea pielii cu miere.
Hrănitor
Un prim beneficiu atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii cu miere, este reprezentat de faptul că face pielea mai hrănitoare. Este cunoscut deja faptul că mierea este utilizată în acest sens, pentru a menține, reține și atrage umiditatea în piele, astfel încât, la final de zi, aceasta să fie mai hidratantă și hrănită.
Citește și: 8 trucuri pentru a fi mai atractivă
Antibacterian
Mierea utilizată pentru îngrijirea pielii devine automat și un antibacterian. Aceasta deține proprietăți antibacteriene, care ajută la prevenirea erupțiilor și la reducerea apariției acneei pe pielea noastră, agenții antibacterieni naturali aflați în miere, ajută la uciderea bacteriilor dăunătoare care duc la acnee, dar și la alte afecțiuni ale pielii.
Antioxidant
Pe lângă faptul că mierea este antibacteriană, aceasta este bogată și în antioxidanți, chiar și vitamina C și E, toate acestea puse împreună ajutând la protejarea pielii
de radicalii liberi dăunători, dar totodată și la prevenirea semnelor de îmbătrânire, printre care se află și liniile fine, dar și ridurile. În cele din urmă, antioxidanții sunt cei care neutralizează radicalii liberi și protejează pielea de factorii de stres din mediul înconjurător.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Liniștitor
Mierea are și un efect liniștitor asupra pielii noastre, deținând proprietăți antiinflamatorii, care calmează pielea uscată, dar și pe cea iritată. Dat fiind faptul că în miere regăsim atât antioxidanți, cât și enzime naturale, acestea pot ajuta la calmarea inflamației, dacă există, dar și la reducerea roșeții și a umflăturilor.
Iluminare
Odată utilizată în măștile pentru față sau pur și simplu ca atare, mierea poate face tenul nostru mult mai iluminat.
Vindecarea
In cazul în care, pielea noastră are diverse tăieturi sau răni minore, mierea ne poate ajuta în acest sens, fiind un ajutor eficient datorită proprietăților sale naturale antibacteriene și antifungice.
Exfoliant
Mierea poate să fie folosită și ca un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii, astfel încât, după un tratament constant, vom obține o piele mai netedă și mai strălucitoare, aspect influențat de către enzimele naturale aflate în miere.
Acestea sunt cele care dizolvă celulele moarte ale pielii, desfundă porii și lasă pielea mult mai revigorată.Hidratant
Așa cum am menționat anterior, mierea pentru piele, este și hrănitoare, dar și hidratantă, fiind considerată chiar un hidratant natural, care va bloca umiditatea. Indiferent de faptul că este folosită într-o mască de față sau direct aplicată pe piele, aceasta ne va lăsa pielea mult mai împrospătată.
Citește și: Adevărul despre moartea lui Gabi Cotabiță! România, în șoc- stirilekanald.ro
Echilibrare
Bineînțeles că și pielea noastră are nevoie de un echilibru, echilibrul care este oferit și de miere, ajutând la balanța uleiurilor naturale ale pielii, în special atunci când vine vorba despre persoanele care au un ten gras sau mixt. Cu alte cuvinte, agenții antibacterieni naturali aflați în miere, sunt cei care ajută la reglarea producției de ulei, pentru ca pielea noastră să arate mult mai sănătoasă.
Promovarea unui ten sănătos
In cele din urmă, mierea reprezintă un ingredient extrem de important, bogat în vitamine, minerale și enzime, așa cum am menționat și anterior, care ne poate ajuta pielea să fie mult mai hrănită și să arate mult mai sănătoasă. Nutrienții natural regăsiți în miere ajută la întărirea pielii, îmbunătățirea elasticității, sănătății, dar și aspectului general al acesteia.
Modalități de a folosi mierea pentru piele
- Mască de față- tot ce trebuie să faceți este să amestecați 2 linguri de miere cu o lingură de apă sau iaurt, amestecând, pentru a obține o pastă netedă, pe care o veți aplica pe față și o veți lăsa timp de 20 de minute, iar după acest interval de timp o veți clăti cu apă călduță
- Demachiant- tot ce trebuie să faceți este să amestecați 2 linguri de miere cu o lingură de săpun de casa, ras, pentru a obține un demachiant delicat, pe care îl veți masa pe față, iar ulterior îl veți clăti cu apă călduță
- Toner- tot ce trebuie să faceți este să amestecați 2 linguri de miere cu câteva picături de zeamă de lămâie, amestec pe care îl veți aplica pe față, cu ajutorul unui tampon de bumbac, îl lăsați câteva minute, apoi îl clătiți cu apă călduță
- Tratament pete- tot ce trebuie să faceți este să aplicați o cantitate mică de miere direct pe un coș sau o pată pe care o aveți pe piele, lăsați mierea timp de 15 minute să acționeze, apoi o clătiți cu apă călduță
- Crema hidratanta- tot ce trebuie să faceți este să amestecați 2 linguri de miere cu câteva picături de ulei de cocos, astfel încât să obțineți o cremă hidratantă, pe care o puteți aplica pe față, pe gât, lăsați să acționeze timp de câteva minute apoi clătiți cu apă călduță
- Baie- tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva linguri de miere în apa în care veți face baie virgula mai facem pentru a crea o atmosferă liniștitoare și hidratantă
Cât de des puteți folosi miere pe față
Înainte de a începe un tratament cu miere pe față sau pe piele, ar trebui să consultați un specialist, astfel încât să vă asigurați că pielea nu este prea sensibilă pentru anumite combinații făcute în tratamente, creme, sau exfoliere. Prin urmare, indiferent că este vorba despre mierea utilizată pentru hidratare, pentru tratamentul acneei, pentru exfoliere sau pentru strălucire, utilizată ca atare sau în diverse combinații, mierea poate să fie folosită o dată sau de 2 ori pe săptămână.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.