10 Cărți pe care trebuie să le citești. Cele mai bune cărți din toate timpurile

carti pe care sa le citesti
10 Cărți pe care trebuie să le citești. Cele mai bune cărți din toate timpurile

Cărțile vă pot influența într-un mod pozitiv viața și modul în care priviți anumite lucruri. Noi vă prezentăm un top al celor mai bune 10 cărți pe care trebuie să le citiți.

Cititul este una dintre activitățile cele mai relaxante, care ne poate ajuta, în același timp, să redescoperim alte lumi sau alte perspective asupra vieții. Există câteva cărți pe care fiecare dintre noi ar trebui să le citească, măcar o dată în viață. 

Cele mai bune cărți care merită citite

Chiar dacă trăim într-o lume în care toate lucrurile trebuie făcute pe grabă, asta nu înseamnă că nu putem să ne facem timp pentru noi înșine. 

De mare ajutor în dezvoltarea noastră personală sunt și anumite cărți, care pot avea o influență pozitivă asupra imaginației noastre, ne pot ajuta să ne dezvoltăm abilitățile de comunicare și nu în ultimul rând ne pot face să ne relaxăm și să ne schimbăm perspectivele asupra vieții. 

Iată un top al celor mai bune 10 cărți psihologice și de dezvoltare personală, care trebuie citite neapărat:

Citeste si: Reguli de etichetă și bune maniere la masă. Ce nu trebuie să faci niciodată când te afli la restaurant

Citeste si: ISTORIA și evoluția MACHIAJULUI din antichitate până în prezent

1. 12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru, de Jordan Peterson

Autorul este un celebru psiholog canadian, care explică, în termeni plini de umor, felul în care se îmbină tradiția cu descoperirile și cu tehnologia din zilele noastre.

Aceste reguli vă vor ajuta, cu siguranță, să vedeți lumea prin alți ochi și să vă concentrați doar pe ceea ce merită cu adevărat. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

2. Gândire rapidă, gândire lentă, de Daniel Kahneman

Cartea vă va purta în universul psihologiei comportamentale. Autorul o să vă ajute să înțelegeți modul în care mintea noastră ia decizii, în diferite situații. 

3. Stand and deliver. Cum să devii un maestru al comunicării și un orator desăvârșit, de Dale Carnegie

Dacă vreți sa reușiți în viață, trebuie neapărat să vă susțineți până la capăt punctul de vedere și să fiți în stare să demonstrați că ceea ce spuneți este adevărat. Sfaturile lui Dale Carnegie vă vor ajuta în drumul către succes. 

10 cărți pe care trebuie să le citești

Citeste si: Ce să vizitezi în Roma. Care este perioada cea mai bună pentru a vizita Roma

4. Superficialii: efectele Internetului asupra creierului uman, de Nicholas Carr

Captivantă și tulburătoare, așa a fost considerată această carte de către jurnaliștii englezi. Veți afla exact modul în care internetul îi afectează, în special pe cei mici.

Este o carte care trebuie citită, pentru că așa cum spune și autorul, cu acest subiect nu este de glumit.

5. Efectul Lucifer, de Philip Zimbardo

Autorul este un celebru psiholog, iar cartea sa a stârnit numeroase controverse. Acesta susține că orice om, indiferent cât de bun ar fi, poate să cadă în extrema cealaltă, dacă este pus în fața unor anumite situații.  

6. Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți mai influenți, de Dale Carnegie

Cuprinde sfaturi care i-au ajutat pe mai mulţi oameni să ajungă pe culmile succesului, atât în viața personală, cât și pe plan personal. 

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

7. Arta subtilă a nepăsării, de Mark Manson

O lectură obligatorie pentru cei care vor să învețe cum să aibă o viață mai bună, cu ajutorul unor metode nonconformiste.

8. Puterea magică a gândului, de dr. David J. Schwartz

Este primul bestseller al autorului și este considerat în continuare o autoritate în domeniul motivațional. Unii oameni aleg să conducă, alţii, să-i urmeze pe cei dintâi. Depinde de fiecare din ce tabără vrea să facă parte.  

9. Cuvinte care schimbă minți, de Shelle Charvet

Este un bestseller internațional, care a fost tradus în 15 limbi. Autorul ne învață cum să comunicăm eficient și cum să ne menținem motivația, atunci când nimic nu pare simplu.

10. Întoarce-te la tine când nu mai știi cine ești, de Monica Mihai

Este o carte emoțională pentru femeile care simt că au pierdut totul.

Citeste si: Cum să devii mai feminină și atrăgătoare. Sfaturi esențiale despre atitudine, stil și igienă

carti de citit in 2022
Cărțile de dezvoltare personală vă pot ajuta să vă corectați anumite defecte[Sursa foto: PixaBay]

Cărțile clasice sunt nemuritoare

Pe lângă cărțile de dezvoltare personală, fiecare persoană ar trebui să citească și capodoperele autorilor clasci. Acestea nu se vor demoda niciodată, ba mai mult, dacă le veți citi acum, la maturitate, veți înțelege mult mai bine ce au vrut autorii să transmită. 

Este foarte posibil să fi citit măcar una din următoarele cărți, dar cu siguranță nu veți regreta dacă o veți reciti. În cazul în care nu ați avut până acum ocazia să parcurgeți aceste opere, niciodată nu este prea târziu să începeți. 

  • Mizerabilii, de Victor Hugo
  • Poveste de Crăciun, de Charles Dickens
  • Ben-Hur, de Lewis Wallace
  • Jurnalul Annei Frank, de Anna Frank
  • Zbor deasupra unui cuib de cuci, de Ken Kesey
  • Crimă și pedeapsă, de F. Dostoievski
  • Utopia, de Thomas Morus
  • Principele, de Niccolo Machiavelli
  • Străinul, de Albert Camus
  • Împăratul muștelor, de William Golding.


Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Istoria și evoluția machiajului din antichitate până în prezent

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies