In cazul în care nu mai aveți idei pentru o cină rapidă, puteți încerca aceste rețete, care cu siguranță vă vor plăcea!
Aflați
Bruschetta de pui
Ingrediente
- 6-7 bucăți de piept de pui, tăiate subțirel
- 5 roșii mari
- 200 g de măsline verzi fără sâmburi
- 250 g de brânză, la alegere
- Sare
- piper negru măcinat
- 5 linguri de ulei de măsline
- o lingură de busuioc proaspăt tocat
- 3 ouă
- 200 g de făină sau pesmet
Mod de preparare
- După ce ați tăiat pieptul de pui în felii mai subțiri, acesta trebuie să fie uscat pe prosoape de bucătărie, apoi condimentăm cu sare și piper negru măcinat după gust. separat vom avea nevoie de 2 farfurii adânci, într-una vom pune ouăle și le vom bate, iar în cealaltă vom pune făina sau pesmetul, în funcție de alegerea făcută.
- vom avea nevoie de o tigaie, în care după ce fiecare felie de piept de pui va fi trecută prin ou iar apoi prin făină se va pune în uleiul
- între timp tăiem felii roșiile, măslinele verzi și în cubulețe brânza. după ce puiul este aproape gata, puteți așeza deasupra și feliile de roșii, așteptați ca acestea să se gătească puțin iar apoi îndepărtați de pe foc.
- așezăm pe o farfurie pieptul de pui prăjit cu feliile de roșii, deasupra adăugăm și feliuțele de măsline verzi, dar și cubulețele de brânză și verdeață.
Citește și: Pizza cu șuncă. Încearcă și acest sortiment!
Tacos cu creveți
Ingrediente
- 2 căni de varză roșie tăiată subțire
- 2 căni de boabe de porumb
- 2 căni de cubulețe de castravete
- câteva rondele de ardei iute, opțional
- pătrunjel proaspăt
- 3 linguri de ulei de măsline
- 25 de creveți pregătiți de gătit
- 6-8 tortilla de porumb
- zeama de la un lime
- condimente pentru creveți
Mod de preparare
- Într-un bol mai mare, amestecăm creveții cu câteva condimente la alegere, apoi adăugăm și zeama de la un lime, și amestecăm pentru ca aceștia să fie acoperiti uniform.
- adăugăm într-o tigaie ulei și aștepta să se încingă, apoi adăugăm și creveții și așteptăm până când sunt în mare parte fierți și aurii, apoi îi întoarcem și gătim în continuare amestecând des și până când aceștia sunt complet fierți.
- între timp, în cazul în care nu ați tocat încă restul ingredientelor, puteți rade varza roșie, porumbul poate să fie adăugat într-un bol, tăiați în cubulețe castravetele și ardeiul iute în rondele.
- imediat apoi, încălziți tortilla de porumb și împărțiți creveții în acestea, apoi adăugați și restul ingredientelor, iar la final presărați și puțin pătrunjel proaspăt.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sandvici crocant cu salată și ou
Ingrediente
- 4-6 Felii de pâine feliată
- o salată verde
- 2 avocado
- Sare
- piper negru macinat
- 4-6 oua
- Apă
Mod de preparare
- începem prin a fierbe ouăle într-o oală de dimensiuni potrivite în care am adăugat apă, pentru ca ulterior după ce s-au fiert și răcit, să începem să le tăiem în cubulețe de dimensiuni potrivite.
- același lucru vom face și cu avocado, acesta trebuie curățat și tăiat în cubulețe de dimensiuni potrivite, salata verde se poate spăla și tăia în fâșii.
- între timp prăjim și feliile de pâine, iar după ce toate ingredientele sunt pregătite, le putem adăuga pentru a forma senvișurile, adăugând și sare și piper negru măcinat după gust.
Somon cu fasole verde
Ingrediente
- Un pachet de fasole verde proaspătă, tăiată
- 2 lingurițe de ulei
- 4 bucăți de file de somon fără piele
- 3 linguri de sos teriyaki
- un pachet de orez cu bobul lung
- o lingură și jumătate de sos de soia
- 3 lingurițe de ulei de susan
- o linguriță de pastă de usturoi
- o linguriță de pastă de ghimbir
- o linguriță de oțet de orez
- câteva semințe de susan
- lămâie
Mod de preparare
- preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180 °C, introducem și o tavă în care urmează să gătim somonul și o preîncălzim timp de 10 minute.
- între timp așezăm fasolea verde cu puțin ulei în tavă, la mijloc punem și fileurile de somon, peste acestea adăugăm sosul teriyaki, așezăm și orezul pe o altă tavă, iar peste somon și fasolea verde adăugăm și uleiul de susan, sosul de soia, pasta de usturoi și pasta de ghimbir într-un strat uniform.
- așezăm tava apoi în partea de sus a cuptorului, iar tava cu orezul se va așeza în partea de jos a cuptorului, și gătim toate acestea timp de 20 de minute până când somonul este gătit și orezul crocant. la final stropim cu oțet cu semințe de susan și cu uleiul de susan și amestecăm puțin pentru a se combina, apoi preparatul poate să fie servit, alături de lămâie.
Paste cremoase de feta si rosii
Ingrediente
- Un pachet de paste, la alegere
- 4 linguri de ulei de măsline
- 5 căni de roșii cherry
- Sare
- piper negru măcinat
- puțin busuioc proaspăt
- 2 căni de brânză feta mărunțită
Mod de preparare
- vom avea nevoie de o oală mare în care vom pune apă și o vom lăsa la fiert cu puțină sare, pentru că apoi să urmăm instrucțiunile de pe ambalaj și să gătim pastele. după acest pas vom scurge bine pastele de apă.
- separat într-o tigaie vom încinge uleiul și vom adăuga roșiile, peste care vom presăra sare și piper negru măcinat și le vom găti amestecând din când în când astfel încât acestea să se înmoaie. le transferăm apoi într-un bol și le amestecăm cu busuiocul.
- Vom avea nevoie de o tavă de cuptor, în care vom așeza brânza feta pe care am mărunțit o, deasupra vom așeza și roșiile gătite, iar nu în ultimul rând și pastele noastre. acestea se vor mai putea introduce la cuptor timp de aproximativ 5 minute la 180 °C sau deloc și se pot consuma imediat.
Cotlet de pui cu sparanghel și brânză
Ingrediente
- 6-8 bucăți de sparanghel
- O cană de apă
- 2 linguri de făină
- o linguriță și jumătate de condimente
- O linguriță și jumătate de praf de usturoi
- o linguriță și jumătate de boia afumată
- 2-4 bucăți de cotlet de pui
- piper negru măcinat
- Sare
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 de cană de vin alb
- o cană de brânză rasă
- verdeață proaspătă
Mod de preparare
- începem prin a pune sparanghelul și apa într-un vas, în cuptorul cu microunde și îl pornim timp de 2 minute pentru ca acesta să se înmoaie iar apoi lăsăm deoparte.
- Separat într-un bol vom combina făina, condimentele, praful de usturoi și de boia, pentru ca ulterior să presărăm peste pui piper negru măcinat și să trecem puiul pe ambele părți în amestecul de condimente anterior. excesul trebuie să fie îndepărtat.
- într-o tigaie încingem uleiul și gătim puiul pe ambele părți, apoi îl transferăm pe o farfurie și îl ținem la cald. apoi în aceeași tigaie adăugăm vinul, adăugăm apoi și brânza, dar și sare și piper negru măcinat, și amestecăm până când se formează sosul de brânză.
- după acest pas, putem așeza sparanghelul pe farfurie, puiul, iar deasupra și sosul de brânză peste care vom presăra puțină verdeață proaspătă.
Tigaie de pui cu broccoli
Ingrediente
- 3 linguri de ulei de susan
- un pachet de tăiței chinezești
- 3 căni de broccoli
- 2 căni de ardei gras roșu
- 1/2 de cană de sos teriyaki
- 2 căni de apă
- 2 linguri de amidon de porumb
- 3 căței de usturoi
- 3 bucăți de piept de pui gătit și feliat
- 2 căni de orez brun fiert
- semințe de susan
- o cană de bulion
Mod de preparare
- preîncălziți cuptorul la 180 °C.
- încingeți apoi uleiul într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor, în care adăugați buchețelele de broccoli, ardeiul gras roșu tăiat în cubulețe sau fâșii și gătiți până când se înmoaie, apoi adăugați și sosul teriyaki, apa, amidonul de porumb și usturoiul, adăugați și tăițeii pentru ai fierbe, iar imediat apoi adăugați și puiul, dar și orezul. puteți alege fie să lăsați ingredientele așa să se gătească, fie să le amestecați. puteți adăuga și o cană de bulion, peste tăiței.
- transferați apoi tigaia la cuptor și coaceți până când toate legumele sunt fragede, timp de 20 de minute. preparatul se servește cu câteva semințe de susan deasupra.
Tăiței chinezești cu carne, morcovi, ceapă și ardei gras
Ingrediente
- un pachet de tăiței chinezești
- 3 linguri de ulei de susan
- 3 linguri de sos de soia
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de usturoi tocat
- 2 morcovi
- 2 ardei grași verzi
- 2 cepe
- carne gătită, la alegere
- Sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare
- vom avea nevoie de o oală mare în care adăugăm apă la fiert, pentru a adăuga ulterior tăițeii și ai gătit conform instrucțiunilor de pe ambalaj. apoi scurgem apa și așteptăm ca tăițeii să fie complet uscați. Apoi îi transferăm într-un bol și adăugăm uleiul de susan și lăsăm deoparte.
- Într-un alt bol punem sosul de soia. vom avea nevoie mai departe și de o tigaie în care vom pune puțină apă, apoi ulei vegetal și așteptăm să se încingă. adăugăm ulterior usturoiul așteptăm să se prăjească, apoi morcovul pe care l-am tăiat în fâșii subțiri, ardeiul gras tăiat în același mod, dar și ceapa. așteptăm ca toate acestea să se călească și amestecăm din când în când.
- la final, amestecăm tăițeii cu sosul de soia, adăugăm și carnea gătită, tăiată în fâșii mai mici, dar și legumele gătite.
Creveți cremosi pesto și brânză
Ingrediente
- 3 linguri de ulei de măsline
- 20 de creveți gata de gătit
- Sare
- piper negru macinat
- sos pesto
- o cană de apă
- 100 g de brânză
Mod de preparare
vom avea nevoie de o tigaie mare în care vom adăuga uleiul și vom aștepta să se încingă, adăugăm ulterior și creveții și gătim pe ambele părți amestecând des, îi condimentăm cu sare și piper negru măcinat spre final, apoi adăugăm și sosul pesto, pe tot sau jumătate din cantitate, brânza pe care am tras-o și amestecăm pentru ca sosul să se deschide la culoare iar consistența să fie una mai cremoasă.
Gnocchi cu broccoli și sos verde
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de masline
- o linguriță de pastă de usturoi
- o linguriță de muștar
- O linguriță de boia de ardei
- un pachet de cartofi gnocci
- seama de la o lămâie
- parmezan ras
- un avocado
Mod de preparare
- într-un bol adăugăm muștarul, pasta de usturoi, boiaua de ardei, sare și piper negru măcinat, dar și un avocado sfărâmat, puțin ulei, zeama de la o lămâie și amestecăm pentru a se forma sosul verde.
- Într-o tavă de cuptor în care am adăugat hârtie de copt așezăm și gnocchi de cartofi cu puțin ulei, preîncălzit cuptorul la 200 °C și introducem tava în cuptor timp de 10 minute.
- apoi aceștia se transferă și se pot consuma cu sosul verde.
Salată de tofu, broccoli, ardei gras, servită cu orez
Ingrediente
- 1/2 de cană de ulei de susan
- 1/2 de cană de oțet de orez
- Sare
- piper negru măcinat
- 3 câini de orez gătit
- 3 când tofu cuburi condimentat copt
- o cană de buchețele de broccoli
- verdeață proaspătă
- o cană de ardei gras cuburi
Mod de preparare
- amestecă într-un bol mare uleiul, oțetul cu sare și piper negru măcinat.
- într-o tigaie de dimensiuni mai mare încingem puțin ulei și adăugăm ardeiul gras pentru a se înmuia, iar același lucru vom proceda și cu buchețelele de broccoli. le condimentăm cu sare și piper negru măcinat și după ce s-au înmuiat le luăm de pe tigaie.
- acum vom amesteca tofu cu buchetelele de broccoli, cubulețele de ardei gras și amestecul de ulei și oțet pregătit anterior, iar apoi se servește cu orezul gătit.
Burgeri de linte
Ingrediente
- 2 căței de usturoi
- Sare
- 1/2 de cană de nuci prăjite
- 2 felii de pâine pentru hamburger
- 1/2 de lingură de maghiran uscat
- piper negru măcinat
- o cană de linte fiartă
- 2 lingurițe de sos Worcestershire
- 3 lingurițe de ulei
- 4 chifle de hamburger
- 8 felii de salată verde
- observi de roșii
- 8 felii de castravete
Mod de preparare
- tăiați gros usturoiul, și îl presărați cu sare, iar apoi îl pasați cu partea cuțitului.
- într-un robot de bucătărie tăiați gros nucile, adăugați pâinea, maghiranul, piper negru măcinat și pasta de usturoi și porniți robotul de bucătărie pentru a obține firmituri groase. apoi adăugați și lintea, dar și sosul Worcestershire, procesați până când tot amestecul se poate forma într-o bilă.
- din acestea formați apoi 4 bucăți, încingeți ulei într-o tigaie și gătiți chiflele obținute până se rumenesc pe ambele părți, chiar mai puteți adăuga ulei și în timpul gătirii.
- după ce acestea sunt gata, tăiem toate chiflele de hamburger în 2, adăugăm fâșiile de salată verde, cele de roșii și de castravete, iar apoi și chifteluța noastră, pentru a forma hamburgerul.