10 lucruri pe care nu le știai despre deochi. Ce trebuie să faci ca să te alungi deochiul

10 lucruri pe care nu le știai despre deochi. Ce trebuie să faci ca să te alungi deochiul
10 lucruri pe care nu le știai despre deochi. Ce trebuie să faci ca să te alungi deochiul

10 lucruri pe care nu le știai despre deochi. Ce trebuie să faci ca să te alungi deochiul

Chiar și cei mai sceptici dintre noi s-au confruntat măcar o dată cu simptomele deloc plăcute ale deochiului:

  • Durere puternică de cap
  • Greață
  • Stare de leșin

Cunoscut sub denumirea de “ochiul rău”, deochiul nu poate fi redus doar la manifestarea fizică a invidiei sau a unui gând malițios. Devenit subiect de studiu în rândurile cercetătorilor, teorii cu privire la istoricul, răspândirea și simptomatologia deochiului transformă o superstiție într-un context energetic demn de explorat.

“Wet and Dry: The Evil Eye ” este lucrarea profesorului Alan Dundes, de la Universitatea din Berkeley, SUA, care propune o teorie interesantă cu privire la originea și propagarea deochiului. Dundes consideră că deochiul ar fi fost răspândit de indo-europeni și semiți, și că ar fi început să se manifeste în America, Asia, Australia și Africa Subsahariană, în urma contactului acestor regiuni cu europenii. 

Un alt cercetător, de data aceasta evreu, afirma în lucrarea “Folclorul medical român comparat”, următoarele:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„Dintre toate credințele noastre străvechi, privitoare la cauzele bolilor, aceea pe care o găsim nu numai la toate popoarele din Europa ci şi la întreaga omenire de pe faţa pământului, e credinţa de deochi.”

10 Lucruri Pe Care Nu Le Știi Despre Deochi:

  1. Mențiuni despre deochi se regăsesc nu doar o dată în Noul și Vechiul Testament:   “Nu mânca pâinea celui care se uită cu ochi răi și nu pofti bucatele lui”. Pildele lui Solomon, 23:6
  1. La evrei găsim credința conform căreia peștii ar fi imuni la deochi, deoarece trăiesc în apă.
    Această idee vine în sprijinul teoriei lui Alan Dundes, care consideră că ceea ce stă la baza deochiului este opoziția dintre umed și uscat. Umezeala, apa, înseamnă viață, pe când uscatul semnifică moartea. Perspectiva profesorului american este următoarea: răul produs de deochi este secătuirea fluidelor vitale ale victimei.
  2. Devenim victime ale deochiului atunci când ne aflăm într-o stare moderată sau extremă de dezechilibru energetic. În cazul în care câmpul energetic, sau aura, este sănătos și curat, acesta funcționează ca un scut care are capacitatea să devieze, măcar parțial, deochiul.
    Atunci când ne simțim slăbiți sau tulburați, suntem mai vulnerabili în fața atacurilor energetice.
  3. De unde vine ideea că oamenii cu ochi deschiși la culoare sunt mai predispuși să deoache? În cercurile celor interesați să descifreze misterele deochiului, se crede că în zonele unde ochii deschiși la culoare sunt relativ rari, cum ar fi vestul Turciei, posesorii de ochi verzi, dar mai ales albastri, dețin puterea să blesteme, voluntar sau involuntar.
  4. În perioadele când a avea urmași era normal, se credea că femeile infertile nutreau atâta invidie față de familiile cu copii, încât le puteau face rău, prin deochi, membrilor acestora.
  5. Credința cu privire la deochi nu se oprește doar la oameni. Se crede că atât animalele care dau lapte, cât și femeile care alăptează și pomii fructiferi, pot suferi în urma deochiului.
  6. Cu cât identifici mai târziu faptul că ai fost deochiat, cu atât efectul său crește.
    De asemenea, dacă adormi deochiat, somnul va fi tulbur și te vei trezi cu o stare de sfârșeală, cu durere de cap și de stomac, și senzație de vomă.
  7. Deochiul reprezintă o formă de magie, indiferent dacă este executat conștient sau inconștient. Ce înțelegem aici prin magie? Modificarea voluntară sau involuntară a câmpului unui om, animal sau element natural, prin concentrarea de scurtă durată dar de intensitate ridicată, asupra acestuia.
  8. Efectul deochiului poate fi contracarat fără a apela la ajutor specializat – bătrâni care cunosc ritualuri de “spălare energetică”, sau alte persoane dispuse să ne asiste atunci când ne aflăm sub influența unei energii nefaste.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

O metodă simplă și mereu la îndemână de restabilire a echilibrului, este rugăciunea  “Tatăl Nostru”, spusă de 3 ori, și urmată apoi de incantația: “Fugi din ochi, dintre ochi, de la (numele tău), dintre sprâncene, din inimă, din ficat, din stomac, din toate mădularele, fugi, du-te, unde cocoșii nu cântă și câinii nu latră. Amin”.

Pentru aceia dintre voi care nu rezonează cu rugăciuni și incantații, dar care suferă din pricina deochiului, este important să menționez ca  “Tatăl Nostru”  și incantația precedentă nu reprezintă neapărat expresii de religiozitate sau păgânism, ci o metodă intuitivă dar eficientă de armonizare și echilibrare a câmpului energetic afectat de energia străină.

  1. Deochiul nu este doar o energie externă și malițioasă, ci se poate produce atunci când inconștient proiectăm un gând de admirație puternică asupra noastră.  Da, ne putem deochea singuri, dar în momentul de față, nu se cunoaște un tipar conform căruia funcționează deochiul auto-indus.

Sursa



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies